Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

26 училища получават Плакет на благодарността от ВМРО – Велико Търново

  21.05.2020 12:21
26 училища получават Плакет на благодарността от ВМРО – Велико Търново

С „Плакет на благодарността“  ВМРО - Велико Търново удостоява колективите на всички двадесет и шест училища в община Велико Търново в чест на 24 май - Ден на славянобългарската писменост и култура. Наградата се връчва за постигнати достойни резултати при провеждане на дистанционното обучение в условията на създаденото извънредно положение в България от март до май 2020 година. За това информира Евгени Коев, учител и председател на общинската организация на ВМРО във Велико Търново.

„Тази пролет огромната част от българските  учители бяха поставени в една неестествена, екстремна ситуация, която продължи необичайно дълго време. Преподаването от присъствено и чрез пряко общуване с учениците, трябваше да се пренесе в електронна, виртуална среда. Предизвикателствата пред българските учители за  адекватно и ефективно предоставяне на своите ученици на образователна услуга, която в голяма степен никога не са използвали и прилагали, постави всички пред  изпитания. Учителите успяха в срок и качествено, променяйки начина и формите на преподаване, използвайки различни платформи и програми, да  не допуснат провалянето на учебната година. За всички усилия, които учителите и целите колективи от българското училище положиха за продължаване на образованието в условията на пандемична обстановка в нашата Родина, ВМРО - Велико Търново връчва тези плакети на благодарността“, каза Евгени Коев.

Заедно с плакетите, за библиотеката на всяко училище се предоставя и по един брой от  допълненото, фототипно издание на биографичната книга на Илия Мусаков „Доктор Васил Берон“, посветена на един от видните граждани и „строители“ на гр. Велико Търново. Авторът е създател и пръв директор на първото класно училище в болярския град.  

„Книгата е част от поредицата „Библиотека Прослава“, посветена на живота и делото на редица български държавници, военни дейци и общественици със значителен принос за развитието и утвърждаването на нашата Родина. Книгите от тази поредица в нашето неотдавнашно минало са достигали до всяко българско училище и са били част от всяка училищна библиотека“, поясни още Коев, който е съставител и спомоществовател за преиздаването ѝ по случай 55-тата годишнината от създаването на ПГТ „Д-р Васил Берон“ - гр. Велико Търново.

„С този скромен жест към всички училища от община Велико Търново се възвръща частица от възможността за възраждане на патриотичното образование и паметта за видните наши съграждани. Защото грижата за достойно бъдещо поколение е наша. Благодарим Ви, български учители! Честит празник!“, завърши представянето на отличията Евгени Коев.


Ключови думи
ВМРО 24 май
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати