Сряда, 24 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Екипът на „Диви и щастливи“ идва предпремиерно в Горна Оряховица

  03.10.2019 12:25
Екипът на „Диви и щастливи“ идва предпремиерно в Горна Оряховица

В Горна Оряховица ще бъде една от първите предпремиери на „Диви и щастливи“ – продуцентският дебют на актьора Александър Сано. Днес Сано бе в града, за да усети атмосферата и за да се убеди лично, че тук изкуството не е оставено встрани. Посещението му в Горна Оряховица бе по покана на издателя Димитър Николов.  
В Горна Оряховица лентата ще бъде представена на 20 ноември – 9 дни преди да се завърти официално на голям екран в цялата страна. Прожекцията е откупена от Общината и ще е напълно безплатна за публиката. Тя ще започне в 18 ч., а половин час по-рано горнооряховчани ще могат да се срещнат с екипа, създал филма.
Самият Сано е убеден, че „Диви и щастливи“ ще се нареди сред хитовите заглавия.
Предишният ни проект „Привличане“ е най-гледаният филм за миналата година по кината, победи дори холивудските блокбластери, които се излъчиха по това време. Имайки предвид, че „Диви и щастливи“ е с мащаб над 5 пъти по-голям от „Привличане“, много по-зрелищен, съм  убеден, че ще има още по-голям успех. „Привличане“ вече е на 6-то място сред най-гледаните български филми за всички времена,  вярвам, че „Диви и щастливи“ ще се нареди дори по-нагоре, сподели Александър Сано.
За „Диви и щастливи“ използваме вече зародилата се синергия в екипа. С Марто Макариев се познаваме още от „Под прикритие“, работихме в „Привличане“. Но привличаме и нови колеги, млади лица. Ще видите и трима английски актьори, както и много обичани и познати български – Асен Блатечки, Койна Русева, Явор Бахаров... Има и още, които няма да издам, нека останат изненада. Само ще ви кажа, че много популярен хипхопър прави изключително забавна роля във филма. Със сигурност зрителят ще види сцени, каквито досега в български филм не са виждани. Заснети са с помощта на един от каскадьорските екипи в Топ 3 в света. Сред хората, с които работим, има дубльори на Силвестър Сталоун, на Том Круз, те са на изключително високо ниво - наши сънародници, с които се гордеем и които застанаха плътно зад нас, за да е „Диви и щастливи“ филм без компромис за XXI век, разказа Александър Сано.
Актьорът и продуцент не скри удивлението си от отзивчивостта, с която е посрещнат в региона. Част от сцените от „Диви и щастливи“ са снимани във Велико Търново, като Сано и до днес се впечатлява от начина, по който екипът е приет.
Сякаш сме свикнали към държавни институции да сме критично настроени. Но хората прегърнаха идеята и страшно много ни помогнаха за да е филмът това, което е. Иначе за първи път успях да видя Търново и региона от птичи поглед – една от най-хубавите и зрелищни сцени е с един хеликоптер, който каца на Царевец. И докато летяхме успях да видя Търново от ъгъл, от който досега не бях, припомни си Сано.
Той се върна и години назад, когато за първи и последен път до днес – още като дете, е идвал в Горна Оряховица.
Днес си личи, че някой полага грижи за града, че го стопанисва. Доколкото знам, центърът ви е обновен, площадът... Знаете, че е много важно стопанинът на къщата да си свърши добре работата и определено се вижда, че тук това е така. В града има киносалон – това означава, че и за културата се мисли. А това е изключително важно, категоричен е Сано.
Още веднъж Сано изказа и личните си, и от името на екипа на „Диви и щастливи“ благодарности към Димитър Николов. Именно Николов е човекът, помогнал за връзката между екипа и институциите в региона, които да съдействат за направата на филма и неговото промотиране.
Това е много важно – да има  хора, които осъзнават нуждата и силата на изкуството. С Митко сме приятели сравнително отскоро, въпреки това той ни помогна много. За съжаление това не се случва често. Запозна ни общ приятел от Горна Оряховица - бивш елитен състезател по борба и настоящ бизнесмен в столицата, с който съм бил състудент. И този приятел се оказа прав, че Митко е сърцат човек. От Митко получих безрезервна и безвъзмездна помощ за каузата. Хубаво е, че има такива хора, защото като нация, като народ имаме нужда да припознаваме каузи, каквато вярвам, че изкуството е, откровен бе Александър Сано.

Трейлър на филма може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=_8pZVSrFZm8

 


Ключови думи
Александър Сано Диви и щастливи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати