Събота, 13 Мар 2021
            
Светски

Търново се превърна в снимачна площадка за „Диви и щастливи“

  22.05.2019 13:28
 Търново се превърна в снимачна площадка за „Диви и щастливи“

Старата столица се превърна в снимачна площадка на най-новия български филм „Диви и щастливи“. Хеликоптер пред Царевец, много екшън и усмивки върнаха старата филмова слава на Велико Търново. И това не е случайно, защото тук пристигнаха едни от най-обещаващите български актьори, също като доброто старо време от „Търновската царица“ и „Крадецът на праскови“. Но този път с много по-модерна визия и техника.    
В една от главните роли се превъплъщава и младата международна звезда Базил Айденбенц, познат от хитовия британски сериал „Виктория“. Актьорите изпълняват зрелищни каскади, каквито досега не е имало в български филм или сериал. За целта те минават специална подготовка и тренират дори по време на снимките.
Екипът ни се срещна с един от главните герои, а именно Александър Сано, който във филма играе ролята на инспектор-преследвач. За Търново споделя, че е вдъхновяващ град. Всъщност една от целите на новата лента е да покаже именно красотите на България, защото снимачният екип преминава през доста градове, включително Варна, Русе и София.
„Тук ще заснемем със сигурност една четвърт от филма. Точно като този филм не е сниман до този момент в България. С тези мащаби, минавайки през четири града, наистина не е правен в България. Тук в Търново е една от най-зрелищните сцени, каца хеликоптер на площадката пред Царевец“, разказва Александър Сано. По думите му именно снимките в Търново са едни от най-важните за целия филм.
Относно драматургията на самия сценарий, Сано споделя, че в началото е преобладавал комедийния елемент, докато по-късно нещата се променили и станали доста по-дълбоки.
„Филмът наистина ще е вълнуващ, защото засяга съвсем обозрими и човешки спектри от нашия живот. Начинът, по който го снимаме е без никакъв компромис с визия и звук. Затова ви уверявам, че той ще изглежда така, както не е изглеждал никой друг български филм“, споделя още Сано и си пожела българския зрител да гледа филма в кината.
Александър недоумява защо в съседна Сърбия последния местен филм е гледан от над 600 000 зрители, а супер успешния български филм „Привличане“ е видян от около 115 000 души в България.
„Но както и да ги сравним, срещу 630 000 зрители на филм в Сърбия, в държава със същото население, може би следва да си зададем въпроса какъв ни е проблемът. Ние със сигурност няма да обидим зрителя и да му предложим нещо, което ще го е яд, че е гледал“, твърди Сано и допълва за „Диви и щастливи“, че продукцията ще е с изключително качество.
Всъщност част от снимките се случват и в Интерхотела, където има разположена солидна техника, но продуцентите не разкриват повече подробности по сюжета.  Всъщност „Диви и щастливи“ разказва историята на Боряна (Яна Маринова), която е загубила усещането за пълноценен и истински щастлив живот. Една нелепа случайност обаче събужда у нея скритата  жажда  за смислено съществуване и това я подтиква към смели и решителни действия. В устрема си тя повлича и най-добрата си приятелка Мила (Луиза Григорова-Макариев). Уверени в себе си, двете жени успяват да се справят с предизвикателствата и да се отправят на едно лудо пътешествие към истинската си същност, осъзнавайки че щастието е в собствените им ръце.

Очаквайте продължение!


 


Ключови думи
Диви и щастливи филм Александър Сано
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати