Сряда, 05 Oct 2022
            
Местни избори 2019

Велико Търново ще е първият град с премиера на „Диви и щастливи“

  03.10.2019 10:17
Велико Търново ще е първият град с премиера на „Диви и щастливи“

Велико Търново ще бъде първият  град в страната, в който ще се излъчи новият български филм „Диви и щастливи“. Част от снимките се състояха именно в старата столица, а актьорът и продуцент на лентата Александър Сано завинаги ще запомни миговете тук.
„На 29-ти ноември тръгва филмът по всички кина в България. Като от продуцентския ни екип решихме градовете, които ни подкрепиха в този филм, да направим специални предпремиери. Това е жест от наша страна, така както ние получихме подкрепа. Премиерата в Търново ще бъде на 20-ти ноември и ще бъде първата в страната, след това заминаваме за Русе. Ще запомня снимките в Търново с това, че кацнах 7 пъти с хеликоптер на Царевец докато изберем правилния дубъл. Прекарахме страхотни 6 дни тук с екип от близо 100 човека. Заснехме възможно най-красивите места в Търново“, сподели Александър Сано.
„Диви и щастливи“ е първият филм на Сано като продуцент. По думите му нещата стават по-лесно, когато срещнеш съмишленици, какъвто през цялото време е бил кметът Даниел Панов.
„Без подкрепата на тези четири града, в които снимахме, реализацията щеше да бъде почти невъзможна“, обясни Сано. Той е наясно, че през ноември излиза хитовата лента „Терминатор“, а след това „Междузвездни войни“. Според него обаче българският зрител няма да пренебрегне „Диви и щастливи“ и ще му отдели необходимото внимание. Освен всичко друго филмът ще придобие и международна слава.
„Със сигурност ще има международно разпространение. В момента снимам продължение на най-успешния сръбски филм „Южен вятър“. Снимаме сериал по този филм и вече съм в преговори с дистрибутори за Сърбия и бивша Югославия. Освен това имаме предложения от най-големия френски дистрибутор, не сме подписали още, защото водим преговори и с две американски компании. Филмът ще има дистрибуция и в Англия, защото имаме и английски актьори“, разказва още Сано.
Именно заради това Даниел Панов не се е поколебал дори за миг да окаже подкрепа за филма.
„Единствено трябваше да помисля дали хеликоптера трябваше да кацне пред Царевец. Но смятам, че със съгласието, което дадохме, подкрепяме българското кино. Знаете, че още преди години Велико Търново е бил сцена на много филми и мисля, че това време трябва да се върне. Защото киното е реклама за нашия град. Последните няколко години действително излизат добри филми, има възход. Аз съм любител на „Откраднат живот“. Българските филми ни връщат в реалния живот на българина. По същия начин е с филма „Диви и щастливи“. Радвам се, че младите хора, от няколко училища бяха, искаха среща с артистите. Имаха интерес да учат и в НАТФИЗ. И се надявам, че ще има и търновски деца, които ще станат актьори“, сподели Даниел Панов.
Той подари на Александър Сано новата книга на Тодорка Недева за кметовете на Велико Търново от 1877-ма до 2019-та година, както и знамето на Велико Търново.
„И се радвам, че вътре има много истории за всеки един кмет, който е управлявал историческата и духовна столица на България. Може да се вмъкне и в някой български филм, който ни връща към историята, към корените на управлението на Велико Търново“, допълни Панов.
Александър Сано обясни, че в последно време се увлича по историята и със сигурност ще прочете книгата. Актьорът е категоричен, че Велико Търново ще върне позициите си като предпочитан град за снимки.

 


Ключови думи
Александър Сано Диви и щастливи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати