Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Къщичка за размяна на книги ще насърчава четенето сред деца и възрастни

  05.09.2019 19:32
Къщичка за размяна на книги ще насърчава четенето сред деца и възрастни

Къщичка от типа „Вземи-размени“ бе поставена до детската площадка във великотърновския парк „Дружба“.
В къщичката има книжки подходящи за всяка възраст, които могат да се вземат свободно на принципа „Вземи, прочети, размени“, като всеки, който желае може да вземе и да остави книга по свой избор, или да върне вече взетата и прочетена книга.
Къщичката с безплатни книги има за цел да провокира интереса на посетителите в парка към четенето на открито и да  насърчи  малки и големи да прекарват повече време с книга в ръка.
Инициативата е на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Община Велико Търново и се осъществява с идеята да превърне парка в своеобразна читалня на открито, в която хората да се забавляват, четейки заедно, да споделят идеи и мнения за любимите си книги и автори.
„С реализирането на тази инициатива Община Велико Търново за пореден път показва своя ангажимент към популяризирането на добри практики за насърчаване на четенето и  повишаване на интереса към културните мероприятия, което същевременно с инвестициите в модернизиране на образователната инфраструктура, е пример за последователна политика по отношение повишаване качеството на българското образование.“ Това заяви Ева Майдел по повод инициативата.


Ключови думи
книги
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати