Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Великотърновци предадоха над 2 тона пластмаса за книги

  22.04.2018 14:14
Великотърновци предадоха над 2 тона пластмаса за книги

Старата столица се включи в кампанията „Книги за смет“, посветена на Деня на Земята. Великотърновци предадоха над 2 тона пластмаса и получиха повече от 1500 книги. Събирателният пунк беше пред мола, където от сутринта стотици желаещи носеха чували и торби с пластмасови отпадъци. Срещу тях получаваха талони, с които от специален щанд в търговския комплекс можеха да вземат безплатно до две книги.
Въпреки че изискуемият минимум беше два килограма, хората носеха много повече пластмаса, която директно се събираше в жълтите контейнери, а от тях в сметоизвозваща машина.
„Хората предават повече пластмаса. Раздадохме над 1500 книги. Целта е да научим най-малките, децата, да пазят природата и Земята. Да рециклират, да не правят боклуци и да знаят, че тази пластмаса в природата се разгражда за 100 години“, сподели за RegNews.net Георги Събев, който е сред организаторите на „Книги за смет“.
Акцията се проведе паралелно в още 4 град. А населеното място, предало най-много пластмаса на брой жители ще бъде обявено за „Най-чист от пластмаса град“.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
книги смет пластмаса
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати