Неделя, 08 Сеп 2024
            
Спорт

„Локомотив” от Футбол 7 стана шампион на Великденския турнир в Дряново

  04.04.2019 18:20
„Локомотив” от Футбол 7 стана шампион на Великденския турнир в Дряново

Децата на „Локомотив”, набор 2008 г., вдигнаха шампионската купа на силния Великденски турнир в Дряново. Момчетата, водени от Мирослав Гавазов, спечелиха всичките си шест мача, като освен титлата взеха и две индивидуални награди.
Турнирът в Дряново, който е за купата на вафли „Боровец”, е под егидата на БФС и Зоналния съвет и негови лица са легенди като Красимир Балъков, Бончо Генчев, Станислав Генчев. Участват сериозни клубове не само от региона, но и от цялата страна и то с отбори в няколко възрасти. Горнооряховският „Локомотив” се представи с формациите си от Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 11. При големите на практика се явиха момчетата от набор 2007, които са още във Футбол 9. За тях това беше първо излизане на голям терен и реално срещу по-големи съперници. В конкуренция на 11 състава момчетата на треньора Йордан Петров станаха четвърти, като победиха връстниците си от „Етър” и загубиха от по-големите на виолетовия клуб.
В турнира за възраст Футбол 7 „Локомотив” беше безмилостен и не остави никакви шансове на съперниците. 12 отбора участваха в надпреварата, разделени на две групи. В своя поток момчетата на Миро Гавазов победиха „Етър”, „Севлиево”, „Верея” (Стара Загора), „Средногорец” и „Чавдар” (Троян). Финалът ги противопостави на „Беласица” (Петрич). Горнооряховчани поведоха с 2:0. Петричани намалиха, после железничарите вдигнаха на 3:1 и позволиха в последната секунда противниците им да направят загубата почетна 3:2.
Мариян Хараламбиев, който допусна само един гол за целия турнир, беше обявен за най-добър вратар. Стефан Чукурлиев пък взе наградата за най-полезен състезател на турнира.
„Няма как да не съм доволен, въпреки че винаги съм казвал, че целта ни не е да спечелим един мач или един турнир. Преди 3 години, когато започнахме да работим заедно с тези момчета, победите и загубите бяха 50 на 50, но мачовете със сериозни отбори ги губехме с много. В момента сме водачи в първенството на Футбол 7 с 9 точки преднина пред втория. От август досега сме изиграли около 40 мача, нямаме равен и сме загубили един. Така че, да, трябва да похваля момчетата за израстването. Но работата продължава. Ще кажа, че сме постигнали целта си, когато изведем няколко футболисти до ниво да играят за мъжкия отбор. Хубавото е, че в набори 2007 и 2008, които наблюдаваме с Данчо Петров, има много талантливи деца. Към тях вече има интерес и от други клубове, въпреки крехката им възраст. Ако ние не им обърнем внимание, ще ги загубим. А от тези набори може наистина да излязат много добри футболисти за представителния отбор. Ако това стане, ще сме изпълнили целта си”, коментира треньорът на шампионите Мирослав Гавазов.
 


Ключови думи
футбл Мирослав Гавазов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета