Неделя, 08 Сеп 2024
            
Спорт

10-годишните „локомотивчета” вдигнаха първата си купа

  10.04.2018 21:51
10-годишните „локомотивчета” вдигнаха първата си купа

Момчетата на „Локомотив”, родени 2008 г., спечелиха Великденския турнир в Дряново и вдигнаха първата си купа. Водените от Мирослав Гавазов надежди на „Локо” не загубиха мач по пътя към трофея, а най-голямата гордост за тима е разгромяващата победа над „Етър” с 6:2.
Турнирът е за деца, родени 2007 г., така че футболистите на „Локо” се изправиха срещу по-големи и опитни съперници. Участваха още отборите на „Етър”, „Локомотив” (Рс), „Фортуна” (Плевен), „Янтра” (Гб) и „Орловец” (Гб). Игра се по системата всеки срещу всеки на терените в Царева ливада. Горнооряховският „Локомотив” надигра „Янтра” (Гб) и „Фортуна” (Пл) с по 1:0. Направи равни с „Орловец” (2:2) и адашите от Русе (0:0) и се развихри срещу „болярите” за 6:2.
Така „Локомотив” спечели първото място и Великденската купа, която е първият голям успех за малките железничари.
Всички деца играха много силно. Щастлив съм, че спечелиха този трофей, показвайки футболни умения, които се мъчим да изградим у тях, коментира треньорът им Мирослав Гавазов.
Неговите момчета участват в първенството на Футбол 7, администрирано от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, под името на Долна Оряховица и в момента са на 9-то място от 15 отбора. Под името „Локомотив” в тази група участват по-големите момчета на клуба, родени 2007 г. Те са седми във временното класиране. Предпочетохме да не правим един много силен горнооряховски отбор с най-доброто от двата набора, както правят конкурентите ни, а да дадем шанс на повече деца да се обиграват и да трупат опит. Мислим, че това е в техен интерес, а в перспектива и в интерес на клуба. Сега имаме два по-слаби отбора, но пък вкарваме в битки повече момчета, които се надяваме да развиваме и да градим като сериозни играчи, обясни тактиката на ръководството на Детско-юношеската школа на „Локо” Мирослав Гавазов.
С децата от Футбол 7 работи и Йордан Петров. Двамата треньори си поставят дългосрочни цели и не гонят бързи победи и медали. Ние не сме купаджии. В нашата витрина купи много, но футболистите от школата са малко. Щастлив съм от победата в този турнир, защото това са деца и трябва да бъдат стимулирани. Искам обаче всички победи, които постигаме да бъдат с игра, да показват футбол, на какъвто ги учим. Идеята ни е да напредваме постепенно, стъпка по стъпка да усвояват основите на играта. Целта ни не са толкова купите и медалите. Искаме да изграждаме футболисти. Но пък спечелените с труд отличия са добре дошли, коментира още Мирослав Гавазов.


 


Ключови думи
Локо Мирослав Гавазов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета