Събота, 01 Oct 2022
            
Спорт

10-годишните „локомотивци” спечелиха два турнира за седмица

  03.09.2018 12:30
10-годишните „локомотивци” спечелиха два турнира за седмица

Две купи спечелиха в рамките на седмица момчетата на „Локомотив”, родени 2008 г. Водените от Мирослав Гавазов млади надежди на „Локо” станаха първи на турнир в Дряново миналата седмица и само четири дни по-късно спечелиха златните медали и от турнир в Елена.


В Дряново съперници на „Локо” бяха представители на силни школи като „Спартак” (Плевен), „Спартак” (Варна), „Етър” (ВТ), домакините. Игра се по системата всеки срещу всеки и „Локо” спечели убедително първото място с шест победи от шест изиграни срещи. Най-сладката победа за момчетата беше разгромяващото 6:0 над връстниците им от „Етър”.
Вратарят на черно-белите Мариян Хараламбиев бе обявен за най-добър страж на турнира, а съотборникът му Никола Гашевски получи признанието за най-добър защитник.


Четири дни по-късно „локомотивци” отново бяха с класа над останалите участници в турнир в Елена. Съперници този път бяха „Етър“, „Янтра – 1919“ и „Янтра“ от Габрово,  „Белица“ Килифарево и „Чумерна“ Елена. Шестте отбора бяха разделени на две групи. На финала се срещнаха отново „Локомотив” и „Етър”. Този път срещата завърши без отбелязан гол в редовното време, а „Локо” спечели победата след дузпи.
Мариян Хараламбиев, който не допусна гол във вратата си, отново бе обявен за най-добър вратар. Най-добър нападател на турнира пък стана Йоан Аргирис Анастасов.
Няма как да не съм доволен от всички момчета – не само заради победите, но и заради играта, която показаха, коментира треньорът Мирослав Гавазов. Доказахме, че тактиката ни миналата година да включим в първенството отбор от момчета, година по-малки от съперниците, въпреки риска да постигнем по-слаби резултати, е била правилна. Момчетата натрупаха опит, и когато тази година излизат срещу свои връстници, са буквално с класа по-добри, каза още Гавазов.
„Локо” и тази година ще пусне по два отбора в първенствата на Футбол 7 и Футбол 9. Единият от двата тима отново ще е с година по-малки момчета. Първенството започва в неделя, като в първия кръг „големите” почиват, а във втория кръг един срещу друг ще застанат двата горнооряховски отбора.


Ключови думи
Мирослав Гавазов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати