Сряда, 05 Oct 2022
            
Общество

Десетки фенове на „Етър“ се поклониха пред паметта на Трифон Иванов

  13.02.2019 13:43
Десетки фенове на „Етър“ се поклониха пред паметта на Трифон Иванов

Десетки фенове на  „Етър“ поднесоха цветя и венци пред паметната плоча на Трифон Иванов във Велико Търново. Днес се навършват 3 години от смъртта на „железния“ защитник в българския футбол, който започна професионалната си кариера именно в старата столица.
Днес Трифон Иванов отново беше почетен с аплодисменти, както и през годините, в които радваше публиката по терените в цял свят.
„Безкрайно много спомени, с бяганията, които сме правили по снеговете във Вонеща вода. С майтапите, които обичаше да прави. С остригванията, които треньорите ни правеха, когато се бяхме провинили и искаха да ни накажат. Спомням си мача за трето и четвърто място в САЩ. Типично в негов стил ние го чакахме Трифчо, защото още не се беше събудил от празнувания, но го изчакахме и започна мача с нас. Той си имаше интересен хумор, който разведряваше обстановката и даваше много позитивизъм за целия отбор“, сподели главният мениджър на „Етър“ Красимир Балъков.
В спомените си за Трифон Иванов се върна и спортният журналист и пресаташе на „Етър“ Анатоли Петров.
„Изключително принципен. Изключителен мъжкар, това беше най-основното за него, като качество. Той трудно допускаше хора до себе си, въпреки че имаше своеобразно чувство за хумор. Може би един от най, най-големите любимци на публиката. Няма да забравя огромния плакат, който миналата година пуснаха на стадиона. Както виждате и сега инициативата за помена е тяхна. Има една идея на фен клуба, да бъде кръстен новия терен на Спортното училище на негово име и ако това стане ще е чудесно“, сподели Анатоли Петров.
Днес феновете си спомниха не само за невероятните изпълнения на Трифон Иванов по терена, но и за неговите човешки качества, с които завинаги остана в сърцата на публиката.
„Той е преди всичко е един голям човек. Железен защитник не случайно прякорът му е „Железния“, каза Денислав Маринов, който поднесе венец пред паметната плоча от името на фен клуба.
„Несъмнено той остана като легенда на българския футбол, не само защото имаше добри футболни успехи, а преди всичко, защото беше добър човек“, сподели Пламен Геров от фен клуба на „виолетовите“.
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
Трифон Иванов Етър помен
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати