Неделя, 08 Сеп 2024
            
Други

Ветеринарна клиника „М-ПРАКТИС“ вече разполага с пълен набор апаратура от последно поколение

  22.10.2018 12:20
Ветеринарна клиника „М-ПРАКТИС“ вече разполага с пълен набор апаратура от последно поколение

С пълен набор апаратура разполага вече Многопрофилната ветеринарна клиника „М-ПРАКТИС“ на ул. „Петър Берон“ 8 в Горна Оряховица. Автоматичен биохимичен анализатор, видео отоскоп и електронен микроскоп са най-новите придобивки в клиниката на д-р Божана и Димитър Мирчеви. Техниката е от последно поколение и осигурява по-качествената диагностика на заболяванията на домашните любимци.


Чрез биохимичния анализатор резултатите от кръвните изследвания излизат за максимум 5 минути. Той дава яснота за състоянието на сърцето, черния дроб и всички останали органи на животните. Такъв апарат за първи път се пуска в употреба в Горна Оряховица.


С видео отоскопа пък се изследват ушите на кучетата и котките, установяват се различни ушни болести. Чрез камерата диагностиката е много по-надеждна. Със специална приставка – т. нар. гъвкав форцепс, могат да бъдат вадени чужди тела от ушите на кучетата. Често през лятото там попадат осили например.
Електронният микроскоп с видеокамера и голям монитор се използва за установяване на кожно-дерматологични заболявания, гъбични инфекции, различни видове краста.


Анализаторът, отоскопът и микроскопът допълват набора от апаратура, с който разполага „М-ПРАКТИС“. Още преди около година д-р Мирчеви регистрираха рентген, който осигурява по-добрата образна диагностика на вътрешните органи и при различни фрактури. В клиниката има също кардиоехограф с цветен доплер, както и друга съвременна техника в помощ на лечението на животните.
Новата апаратура е подаръкът, който д-р Божана и Димитър Мирчеви си направиха по повод първата година от откриването на зоомагазина, който също носи името „М-ПРАКТИС“. През целия ден на 26 октомври в магазина на ул. „Вичо Грънчаров“ 12 ще има почерпка и награди за животните.

Бира за кучета и специални пържени картофки са само част от изненадите за четириногите.
От старта си до сега зоомагазинът предлага абсолютно всички храни и аксесоари за кучета, котки, гризачи, папагали и пр. В това число влизат продукти на световния лидер в сферата „Ferplast“, храните за гризачи и папагали „Versele Laga“, биопродуктите на „Planet Pet“, „Healthy Treats“ и др. От зоомагазина могат да бъдат закупени също различни видове био- и безглутенови храни за домашните любимци.
Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
М-ПРАКТИС д-р Божана и Димитър Мирчеви
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета