Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Оборудването на Ветеринарна клиника „M-Practice“ в Горна Оряховица с техника от последно поколение продължава

  09.06.2021 15:34
Оборудването на Ветеринарна клиника „M-Practice“ в Горна Оряховица с техника от последно поколение продължава

С дигитален рентгенограф от последно поколение разполага вече Ветеринарната клиника  „M-Practice“ на ул. „Петър Берон“ 8 в Горна Оряховица. Рентгенографът съчетава двете най-важни характеристики на подобен тип апаратура – изключително високо качество на образа и бързина на изваждането му. Само след 2 секунди собствениците на клиниката д-р Божана и Димитър Мирчеви имат пред себе си пълен поглед върху вътрешните органи на животното и дали то е с фрактури.

Подобна техника на друго място в Горна Оряховица няма. Рентгенографът допълва набора от апаратура, с която разполагат в „M-Practice“. Автоматичен биохимичен анализатор, видео отоскоп, електронен микроскоп са само част от нея. С биохимичния анализатор например резултатите от кръвните изследвания излизат за максимум 5 минути. Той дава яснота за състоянието на сърцето, черния дроб и всички останали вътрешни органи на животните. С отоскопа пък се изследват ушите на кучетата и котките. Електронният микроскоп с видеокамера и голям монитор се използва за установяване на кожно-дерматологични заболявания, гъбични инфекции, различни видове краста. За още по-качествената диагностика на заболяванията на домашните любимци, редом с останалата техника, в „M-Practice“ е осигурен и анализатор за хормони.

Съветът на д-р Божана и Димитър Мирчеви и техният екип обаче е стопаните да наблягат на профилактиката, а не да чакат състоянието на домашния им любимец да се влоши и едва тогава да търсят помощ. Т. напр. в настоящия момент е належащо животните да бъдат обезпаразитени. В „M-Practice“ се предлага всичко необходимо за вътрешно и външно обезпаразитяване.
Но външните паразити не са само кърлежите и бълхите – не по-малко опасни за кучетата и котките са и комарите и мухите. В клиниката може да бъде направен и тест, който улавя няколко инфекции. Такъв 4D тест трябва да бъде правен в началото на сезона или поне веднъж годишно. Той би уловил например дирофилариоза – предавано от комарите заболяване, при което паразитирането на дирофилария в пулмоналните артерии и дясното предсърдие на животното може да доведе до неговата смърт. Тестът, който се прави в „M-Practice“, улавя също анаплазмоза, ерлихиоза и бабезиоза, още преди животното да има признаци на заболяване.

Не е нужно да се чака кучето да прояви клинична картина, важна е превантивната грижа, отново напомня д-р Димитър Мирчев, който само в рамките на по-малко от 3 седмици е установил поне 15 случая на дирофилариоза. 

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
M-Practice ветеринарна клиника Горна Оряховица д-р Божана и Димитър Мирчеви
Последни
Седмицата
Анкета