Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други

Пеш до Трапезица - мисията невъзможна

  14.07.2018 11:04
Пеш до Трапезица - мисията невъзможна

Туристите изпитват затруднения да стигнат пеш до историческия хълм Трапезица във Велико Търново, алармираха читатели на „Кореспондент“. Обектът беше отворен за туристи през 2016 година. Създадени бяха алеи, изградена беше и така наречената зъбчата железница, която обаче вози желаещите срещу сериозната сума от 16 лв.
Единственият асфалтов път до там минава през натовареното трасе Велико Търново-Горна Оряховица, при това без да има изграден тротоар.


Нели Стефанова живее в квартал „Асенов“ и споделя, че туристи често я питат как да стигнат до „Трапезица“.
 „Много трудно, само с кола може да се стигне, плюс това няма никакви знаци. Хората непрекъснато питат тук, които живеем. Не могат да се ориентират“, споделя Нели Стефанова.
Успоредна улица на главния път е най-безопасният вариант за преминаване на туристите. Става въпрос за „Цар Иван Асен II“. За нея обаче няма указателни табели. В същото време пред църквата „Св. Димитър“ се появява табло, което указва, че следва еко пътека, която отново трябва да пресече натовареното шосе.
 „Който не е от Търново и не е от квартала много трудно може да се ориентира. Не е добре указано, само с кола по пътя, иначе не може. За пеша е много опасно. Единственото е с кола да отидат, но има туристи, които идват пеша, някои се връщат. Особено с малки деца е много трудно да отидат до там“, твърди Нели Стефанова.
Неслучайно хълмът Трапезица е един от най-слабо посещаваните туристически обекти за миналата година във Велико Търново.
Михаил Михалев


Ключови думи
Трапезица
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати