Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

Проф. Пламен Павлов, Румен Павлов и митрополит Стефан (посмъртно) са номинираните за почетни граждани на В. Търново

  16.02.2018 14:56
Проф. Пламен Павлов, Румен Павлов и митрополит Стефан (посмъртно) са номинираните за почетни граждани на В. Търново

 Три засега са официалните предложения за удостояването със званието „Почетен гражданин на Велико Търново”, постъпили в Общинския съвет на старата столица. Това потвърди за regnews неговият председател Венцислав Спиридонов.

Проф. д-р Пламен Павлов, преподавател в катедра „Стара и средновековна история” във Великотърновския университет е издигнат от Регионалния исторически музей. В мотивите се изтъкват множеството му публикации и научни открития, включително тези за историята Велико Търново, а след 1984 г., когато започва да преподава във ВТУ,  животът на роденият в Пейчиново историк е пряко свързан със старата столица.

 Кметът на Стражица Румен Павлов – Пантерата е номиниран от треньорът по борба Александър Петков за изключителните му спортни постижения. Да припомним, че той е европейски и световен вицешампион по борба, носител на златен пояс „Дан Колов”, победител в много международни турнири.

 Номинират Румен Павлов за Почетен гражданин на Велико Търново за трети път.

Покойният митрополит Стефан (1907 – 1995 г.) е предложен за званието заради 30-годишната му служба за добруването и развитието на Велико Търново и епархията.

 Ана Райковска    

 

 


Ключови думи
Пламен Павлов Румен Павлов митрополит Стефан почетни граждани на Велико търново
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати