Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Подменят 28 километра водопроводи в стражишки села

  23.06.2018 12:57
Подменят 28 километра водопроводи в стражишки села

Кметът на Стражица Румен Павлов подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие” за финансирането на проект „Реконструкция и подмяна на участъци от водопроводната мрежа на с. Кесарево, с. Камен, с. Сушица, с. Асеново и с. Царски Извор, община Стражица”.
Проектът е на стойност 7 036 198,00 лв. и ще се финансира по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. С настоящият проект ще се реконструират и рехабилитират общо 28,970 км. водопроводна мрежа. Съществуващата водопроводна мрежа от етернитови и стоманени тръби е изпълнена преди повече от 50 години и е физически амортизирана, което води до аварии, прекъсване на водоподаването, влошаване качеството на водата, разкопаване на улиците. Силно амортизираната водопроводна мрежа е основна причина за огромните водозагуби, които ВиК „Йовковци” ООД отчита, които по последни данни са в размер на 80,8%.
Реконструкцията и рехабилитацията на водопроводната мрежа в община Стражица значително ще подобри качеството на живот и ще доведе до намаляване на загубите от вода. Това е вторият мащабен проект, който общината ще изпълнява с финансиране от Програмата за развитие на селските райони, след като през месец Март тази година Кмета на общината подписа договор за финансиране на проект „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Стражица” на стойност 6 987 748,00 лв.
 


Ключови думи
Румен Павлов Стражица водопроводи смяня
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати