Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Млади световни шампиони по армрестлинг бяха отличени с „Диаманта“ на Горна Оряховица

  17.10.2024 14:57
Млади световни шампиони по армрестлинг бяха отличени с „Диаманта“ на Горна Оряховица

Трима световни шампиони по канадска борба от СКА „Локомотив - 96“ – Горна Оряховица получиха от кмета Николай Рашков наградата „Диамант“. Новото символно отличие е посветено на младите хора, които с уменията, труда и таланта си прославят Горна Оряховица и региона, като има за цел да ги поощрява.

Преди дни тимът по армрестлинг участва в Световното първенство в Лутраки, Гърция, откъдето се завърна с общо десет медала, три от които златни.
16-годишната Стефани Дечева има златен медал в категорията за девойки до 63 кг., при двубоите с дясна ръка. Тя е и със сребро в надпреварите с лява ръка.
Мартин Милев е шампион при юношите до 18 години и категория до 78 кг. И той, освен първото място с дясна ръка, е спечелил и второ място с лява ръка.
Тодор Зеленков е световен шампион в категорията за младежи до 21 години и до 95 кг., в която е преборил всички състезатели с лява ръка.
Титлите са спечелени в конкуренция с повече от 550 спортисти от различни държави. Българските представители на Световното са били общо над 50, като горнооряховските младежи имат основна заслуга за първенството на България в отборното класиране за юноши.
СКА „Локомотив - 96“ е най-добрият отбор на страната ни в канадската борба. Пред състезателите кметът Николай Рашков съобщи, че е внесъл в Общинския съвет предложение за допълнителна подкрепа към горнооряховски спортни клубове, като е предвидена и финансова помощ за тима по армрестлинг. Предложението трябва да бъде разгледано първо от комисиите към ОбС, след което ще влезе за гласуване на следващото редовно заседание на съвета, в края на октомври.
Досега „Локомотив - 96“ не е получавал средства по Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове, но от следващата година това ще се промени, каза още кметът.


Ключови думи
СКА „Локомотив - 96“ армрестлинг
Последни
Седмицата
Анкета