Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

10 медала, трима световни шампиони и основен принос на „Локомотив 96” за отборната титла на България при юношите от Световното по армрестлинг

  07.10.2024 16:23
10 медала, трима световни шампиони и основен принос на „Локомотив 96” за отборната титла на България при юношите от Световното по армрестлинг

12 състезатели на „Локомотив 96” участваха в Световното първенство по армрестлинг в Лутраки, Гърция. Седем от тях спечелиха общо 10 медала. Трима станаха световни шампиони. Младите състезатели на горнооряховския клуб са с най-голям принос за отборното първо място на България при юношите.

Над 550 състезатели мериха сили в града на Коринтския канал в различните категории и възрасти. Сред тях бяха и 54 българи, от които 12 от „Локомотив 96”. Групата на „локомотивци” беше водена от световните шампиони и легенди на клуба Цветан Гашевски и Пламен Димитров.

16-годишната Стефани Дечева реализира големия си потенциал, като спечели златен медал на дясна ръка и стана втора на лява ръка при девойките до 18 г. в кат. 63 кг. Стефани участва и при жените и остана на крачка от медалите.

Мартин Милев е световен шампион на дясна ръка в кат. до 78 кг при юноши до 18 г. На лява ръка Мартин стана сребърен медалист.

Третият световен шампион на клуба е Тодор Зеленков (младежи до 21 г.) в кат. до 95 кг на лява ръка.

Орхан Недков спечели среброто и на двете ръце в кат до 86 кг при юноши до 18 г.

Симеон Александров в същата възраст, но в кат. 78 кг стана трети на лява ръка.

При мъжете Захари Захариев спечели бронзов медал на дясна ръка в кат. 57 кг.

Петър Иванов извоюва второ място на лява ръка в кат. 95 кг, където конкуренцията беше жестока, а първи стана друг българин – доминиращият в тази категория Стефан Ленгеров.

Още трима „локомотивци” останаха в подстъпите на стълбичката на победителите - Добрин Тотев юноши, кат. 86 кг, Мартин Първанов – мъже, 78 кг и Данчо Милков – мъже, 86 кг.

Сериозно присъствие заяви на Световното и новият клуб „Етър Армрестлинг”, чиито състезатели тренират заедно с „локомотивци”. Вилизар Михайлов при юноши до 18 години стана трети на лява ръка в кат +86 кг и 14ти в категория мъже до 105 кг. Стефан Кулов юноши до 18 г. в кат. 70 кг – 9-ти на лява 16-ти на дясна. Иво Иванов юноши до 18 години, кат 78 кг – 5-ти на лява 3-ти на дясна. Йордан Висарионов юноши до 18 години, кат +86 кг  - 6-ти на лява и 5-ти на дясна. Ветеранът Петър Роглев в кат. 105+ е на второ място на лява ръка, четвърти с дясна и две първи места в категория хора с увреждания.

Беше страхотно емоционално състезание. Оказа се, че е по-трудно да си до подиума и да даваш съвети, отколкото сам да се бориш. Гордея се с нашите момчета и със Стефи. Знам, че могат още повече и ще го постигнат, защото са много отдадени и сериозни в тренировъчната зала, коментира световният шампион Пламен Димитров, който вече е предимно в ролята на треньор.


Ключови думи
армрестлинг Локомотив 96 Пламен Димитров Горна Оряховица Световно първенство