Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Състезатели от цял свят тренират и обменят опит със СК „Локомотив 96” в Горна Оряховица

  26.07.2024 10:54
Състезатели от цял свят тренират и обменят опит със СК „Локомотив 96” в Горна Оряховица

Двама корейци идват на обмен на опит в СК „Локомотив 96” в края на седмицата, а в началото на следващата към тях ще се присъедини и румънски състезател. Това е втората подобна програма за тази година. През пролетта заедно с българските си колеги в горнооряховската зала тренираха и състезатели от Франция, Корея, Холандия и Канада.
Така клубът в Горна Оряховица, който е известен като Меката на канадската борба в България, се налага и като сериозен международен център за обучение, обмяна на опит и практики.

В Горна Оряховица армрестлингът прави първите си стъпки в България, а създаденият от легендата Цветан Гашевски „Локомотив 96” остава водещ и досега и продължава да произвежда състезатели на национално и световно ниво. Затова и не липсват желаещи от други български клубове и от чужбина да работят заедно с горнооряховските състезатели.

Един от корейците, които ще дойдат тази седмица – Saeyoon, е добре трениран и подготвен, с успехи от национални и международни състезания. Запознахме се с него на международното състезание в Джакарта, Индонезия през декември 2023 г., където Saeyoon спечели сребро в зрелищната категория до 70 килограма. Двамата състезатели от Южна Корея ще обменят опит с нашите в продължение на една седмица, разказа световният шампион Пламен Димитров, който вече е главната движеща сила в клуба.

В началото на следващата седмица към международната група ще се присъедини и Sabin Badulescu от Румъния, който също е много класен състезател.

След обмяната на опит с гостите, всички топ състезатели на „Локомотив 96” ще участват в международно състезание в Брашов, Румъния. Това състезание ще има ролята на контролен тест преди Световното първенство, което ще е през октомври в Лутраки, Гърция. В края на август ще се проведе още един контролен тест на национално ниво в град Сливен.

През ноември, с помощта на Община Горна Оряховица, СК „Локомотив 96” ще бъде домакин и организатор на мащабно спортно събитие – турнирът „Златен лъв”, който ще се проведе за втора поредна година. Нивото на турнира се очаква да бъде изключително високо, като е планиран и награден фонд.

Изобщо, спортният календар на клуба тази година е изключително наситен със събития, така че възможностите за развитие и усъвършенстване са невероятни, обобщава Пламен Димитров. Самият той, както и Цветан Гашевски, ще участват в зрелищни битки на майстори в Ню Джърси, САЩ през септември.


Ключови думи
армрестлинг Локомотив 96 Цветан Гашевски Пламен Димитров