Сряда, 16 Oct 2024
            
Общество Свищов

Учениците в Свищов имат възможността да изучават безплатно китайски

  15.10.2024 16:35
Учениците в Свищов имат възможността да изучават безплатно китайски

За втора поредна година свищовските ученици имат възможност да изучават китайски език безплатно. Обучителният курс е за начинаещи и напреднали и е насочен към ученици от прогимназиален и гимназиален етап. Работният език, на който ще се осъществява обучението, е английски. Часовете ще се водят отново от Dandan Tang, която е преподавател-доброволец от Китай.

Занятията на сформираните в СУ „Николай Катранов“, СУ „Димитър Благоев“ и ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ групи ще се провеждат по график ежеседмично. Учениците от останалите училища, които искат да изучават китайски език, могат да го направят, като се присъединят към групата в ПДТГ „Д. Хадживасилев“.

След приключване на курса на обучение, желаещите имат възможност да се явят на изпит и след успешното му полагане ще получат сертификат HSK, който съответства на ниво А1 от Общата европейска езикова рамка.

Езиковият курс е осигурен от Община Свищов и Институт „Перспективи“ в партньорство с Институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. 


Ключови думи
китайски