Сряда, 16 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Набор 1944 на Долна Оряховица отпразнува заедно 80-ти рожден ден

  16.10.2024 10:17
Набор 1944 на Долна Оряховица отпразнува заедно 80-ти рожден ден

27 мъже и жени, родени през 1944 г. в Долна Оряховица, се събраха, за да отпразнуват заедно 80-ти рожден ден. За празника в „Бялата къща” дойдоха почти всички от набора. Много от тях си дойдоха за случая от София, Варна, Габрово, Велико Търново и др. места в страната. Тържеството бе подготвено от петима, живеещи в родната Долна Оряховица, но всички дадоха от себе си, за да се получи затрогваща среща и прекрасен рожден ден. Имаше разбира се и голяма торта, но още по-голяма беше радостта на наборите да се видят отново заедно.

По времето на соца към набор 1944 имаше специално отношение. Наричаха тези деца „връстници на свободата”. Може би и заради това, но наборите от Долна Оряховица винаги са били особено задружни и в училище, а и после, когато всеки е тръгнал по своя път. На всеки пет години всички се връщат в родното си градче за другарските срещи, а когато станали на по 75 години, решили, че ще се срещат всяка годината. Тази година, за 80-та годишнина, дошли всички, които нямат сериозни здравословни проблеми.

Стана много мило тържество, винаги сме се чувствали добре заедно и още отсега очакваме следващата си среща. Разделихме се с пожеланието да сме здрави, да са здрави децата ни, да прегърнем старостта с надежда и вяра, че има кой да се погрижи за нас и ни очакват достойни старини, разказа за празника Дочка Катрева, която е сред организаторите на вълнуващия 80-рожден ден.


Ключови думи
другарска среща Долна Оряховица