Сряда, 16 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Ученик и неговият учител от СУ „Вичо Грънчаров“ с награди от национален конкурс, посветен на Куба

  15.10.2024 13:57
Ученик и неговият учител от СУ „Вичо Грънчаров“ с награди от национален конкурс, посветен на Куба

Шестокласникът Михаел Григоров и неговият учител Милица Гайдарова от СУ „Вичо Грънчаров“ бяха наградени в престижния Национален ученически конкурс „Куба – далечна и близка“.

Тържествената церемония по награждаването се състоя на 11.10.2024 г. в Национален дворец на децата гр.София, където присъстваха представители на образователни институции, културни организации, дипломати и посланикът на Куба в България Мариета Гарсия Хордан. Тя поздрави всички участници и изрази своето удовлетворение от големия интерес към Куба сред българските ученици.

Церемонията беше съпроводена с тържествена програма, включваща музикални и танцови изпълнения, вдъхновени от богатата култура на Куба.

Михаел Григоров получи своята награда в Раздел „Мултимедийни презентации и видео материали“, в която представи оригинален проект, посветен на темата за приятелството и сътрудничеството между България и Куба. Милица Гайдарова, която го ръководеше и подкрепяше в процеса на подготовка, бе отличена за своите заслуги и педагогически подход в стимулирането на интереса към международната културна обмяна.

Конкурсът се провежда и със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката за 2023/2024г.Целта му е да засили познанията и интереса на младите хора към културата, историята и традициите на Куба.

Наградите на ученика и учителя са изключително признание за техния труд и креативност, като същевременно подчертават значението на културното и образователното сътрудничество между България и Куба.


Ключови думи
СУ Вичо Грънчаров Куба