Сряда, 16 Oct 2024
            
Елена Общество

Немският благодетел Юрген Мюлер посети Домашния социален патронаж в Елена

  15.10.2024 11:10
Немският благодетел Юрген Мюлер посети Домашния социален патронаж в Елена

Социална кухня за 20 души, приготвена от жените от домашения патронаж, осигурява немската фондация „Децата се нуждаят от мир“. През миналата седмица немският дарител Юрген Мюлер заедно със съпругата си Рия се срещнаха с кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев и управителя на Домашния социален патронаж в Елена Златина Николова.

Обсъдени бяха важни теми, свързани със социалните услуги в общината. Всички заедно разгледаха патронажа в Елена, където всеки делничен ден се приготвя храна за над 100 потребители.

Немският дарител и тази година ще обезпечи финансово изхранването на 20 души на социална кухня за месеците от ноември до края на февруари 2025 .

„Щях да бъда много щастлив, ако навсякъде по света, където помагаме, има подобни институции като Домашния социален патронаж в Елена и всички работят толкова професионално“, каза Мюлер по време на срещата. С нескрита радост сподели още, че проектът в град Елена е сред любимите му, по които фондацията работи от години.

Германецът е приел за своя благородна кауза да помага на хората в нужда. Повече от 30 години подкрепя различни благородни кампания в държави като България, Конго, Хърватия, Руанда, Шри Ланка.


Ключови думи
Юрген Мюлер