Петък, 18 Oct 2024
            
Велико Търново Спорт

Ориентировачи от региона отново с титли и медали от последните Държавни първенства за сезона

  11.10.2024 14:15
Ориентировачи от региона отново с титли и медали от последните Държавни първенства за сезона

На последното държавно първенство, което се проведе край гр. Хисаря, горнооряховчанинът Иван Сираков отново се представи много добре и се върна със златен и сребърен медали от двата старта. Иван, заедно със съотборниците си от „Вариант 5” (Търговище), за поредна година успя да спечели горската щафета при мъжете, където стартираха 39 щафети. В дългата дистанция, въпреки че бяга силно, остана на втора позиция в конкуренцията на 55 мъже, като беше победен от Боян Иванджиков („Валди” София).

Преподавателят в катедра Теория и методика на физическото възпитание към Великотърновския университет се представи отлично и в Държавните първенства, които се проведоха преди месец край Бяла, където спечели титлата в състезанието по нощно ориентиране и се нареди втори в свръхдългата дистанция – тук победата остана за Петър Борисов („Компас крос” Русе).

Край гр. Хисаря на Държавното първенство в дисциплината щафета успешно успяха да защитят първата си титла от миналата година и жените на СК „Браун тим“ В.Търново. Отборът беше в състав Валерия Димитрова, Стефания Димитрова и Кристина Иванова, които се справиха отлично с маршрутите си и отново не оставиха шанс на конкуренцията. Кристина Иванова, която е и треньор в Браун тим, спечели държавната титла и в свръхдългата дистанция и бронзов медал в нощното ориентиране край Бяла преди месец.

При 20-годишните девойки, отборът на СКО „Трапезица 1954“ В. Търново в състав Яна Петрова, Марта Русева и Йоана Атанасова се окичиха със златните медали. Марта се справи много добре и в дългата дистанция и заслужи бронзов медал при девойките в конкуренцията на 33 момичета, шампион в групата стана Ивана Педева (НСА Сивен София). Марта спечели сребърен медал и в държавното първенство в свръхдългата дистанция край Бяла при 18-годишните девойки. Яна Петрова пък стана държавна шампиона по нощно ориентиране при 18-годишните.


Ключови думи
ориентиране Иван Сираков