Четвъртък, 27 Юни 2024
            
Велико Търново Спорт

Студентите на Великотърновския университет с медали и купи в Ориентирането от Националната универсиада

  12.05.2024 15:28
Студентите на Великотърновския университет с медали и купи в Ориентирането от Националната универсиада

Два медала и две купи за студентите на Великотърновския университет от Националната универсиада в Ориентиране, която се проведе от 8 до 12 май в гр. Стара Загора!
Спринтът се проведе в парк „Бранителите“ край Самарско знаме в града, а средната дистанция беше в района на с. Старозагорски минерални бани.
Апостол Атанасов (Педагогика на обучението по математика и информатика) се справи отлично с маршрутите и в конкуренцията на национални състезатели успя да спечели титлата в спринтовата дистанция и сребро в средната дистанция! 
В отборното класиране при жените, след като бягаха стабилно и в двете дистанции, Стоянка Ангелова (Педагогика на обучението по физическо възпитание), Виктория Генева (Педагогика на обучението по български език и чужд език) и Мария Делигрозева (Педагогика на обучението по история и география) заеха втора позиция след студентките от Софийски университет. На трета позиция се наредиха НСА София.
Националната универсиада 2024 се организира от Асоциацията за университетски спорт "Академик", а в състезанията по ориентиране взеха участие студенти от 10 университета от цяла България.
Съставът на ВТУ беше воден от доц. д-р Стефания Беломъжева-Димитрова и ас. д-р Иван Сираков, членове на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“.
„Радвам се, че отново сме сред водещите университети в ориентирането, двата медала на Апостол са продължение на традициите и в конкуренцията на много силни и национални състезатели. Времето беше малко дъждовно, но това не попречи на отбора да се представи отлично. С доц. Беломъжева искаме да изкажем благодарности към ръководството на Великотърновския университет и Студентския съвет за подкрепата“, сподели асистент Сираков.


Ключови думи
ВТУ ориентиране
Последни
Седмицата
Анкета