Петък, 18 Oct 2024
            
Избори 27 октомври 2024 г.

Спешни мерки за справяне с демографската криза предлагат от „БСП - Обединена левица“, настояват за безплатни лекарства

  10.10.2024 13:07
Спешни мерки за справяне с демографската криза предлагат от „БСП - Обединена левица“, настояват за безплатни лекарства

Спешни мерки за справяне с демографската криза в страната предлагат от „БСП - Обединена левица“. Кандидатите за народни представители се включиха в дискусия по темата, организирана от жените-социалистки във Велико Търново и Демократичния съюз на жените.

На нея освен бъдещите депутати присъстваха и специалисти в сферата на екологията, а д-р Анета Маноилова говори за здравния статус на българите и електронните здравни карти на пациентите.

Водачът на листата с номер 28 Мариана Бояджиева беше категорична, че за социалистите е приоритет здравеопазването. По думите й стабилната здравна система и правилното финансиранен на държавните и общински болници ще доведе и до намаляване на смъртността, с която оглавяваме всички черни класации в Европа.

„За съжаление липсват аптеки в селата, предлагаме мобилни аптеки и да се намери форма в по-големите общини да има денонощни.  В момента в областта действа една единсвена денонощна аптека. А кметовете по населените места се превръща в доставчици на лекарства“, сподели Бояджиева.

Тя подчерта, че от „БСП-Обединена левица“ ще се борят всички лекарства от рецепти за деца до 16 години и пенсионери над 75 години да станат напълно безплатни.

Като част от мерките за справяне с демографската криза тя посочи и освобождаване от данък общ доход на младежи до 26 години. Освен това Бояджиева беше категорична, че социалистите винаги са се борили за увеличаване на обезщетенията за майчинството през втората година.

В дискусията се включиха и кандидатите от листата проф. Севдалина Димитрова, Димана Ангелова, Марио Иванов и Стоил Георгиев. Те бяха категорични, че справянето с демографската криза минава и през увеличаване на доходите на населението във всички сектори.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
„БСП - Обединена левица“ Мариана Бояджиева здравеопазване