Петък, 18 Oct 2024
            
Други

По-малко пътни произшествия са регистрирани през изминалата седмица в областта

  14.10.2024 14:32
По-малко пътни произшествия са регистрирани през изминалата седмица в областта

В периода 7-13 октомври 2024 г. на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – В. Търново, са регистрирани 26 пътнотранспортни произшествия, от които 9 тежки, с 16 ранени, загинали няма. Установени са 3-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, един водач, употребил наркотични вещества и 12 неправоспособни. Двама водачи са отказал проба за наркотични вещества и алкохол. Съставени са 282 акта и са наложени 813 глоби по фиш. Изготвени са 273 електронни фиша. Заснети са 668 нарушения на скоростните режими.

Това съобщи на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново главен инспектор Радостин Върбанов.
През периода са изпратени 13 сигнални писма до собствениците на пътя за отстраняване на нередности и 3 становища по проекти за постоянна и временна организация на движението в различни проблемни участъци. Взето е участие в три комисии. Обслужени са 973 граждани.
През отчетения период са проведени 3 беседи по пътна безопасност в учебни заведения на територията на област Велико Търново. За предстоящата седмица са предвидени още 3 такива,
В периода 15-20 октомври 2024 г. на територията, обслужвана от ОДМВР – В. Търново ще се проведе специализирана полицейска операция, насочена към водачите на двуколесни моторни превозни средства, съобщи още главен инспектор Върбанов.   


Ключови думи
Радостин Върбанов Пътна полиция
Последни
Седмицата
Анкета