Сряда, 16 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Площадка по пътна безопасност откриха в ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица

  15.10.2024 16:27
Площадка по пътна безопасност откриха в ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица

Площадка, на която децата ще упражняват правилата за безопасност на движението по пътищата, бе открита в ДГ „Ален мак“ в Горна Оряховица. На нея децата ще могат да изградят навици в близка до реалната среда.

От детската градина разказват:

„От днес нашата детска градина „Ален мак“ става още по-привлекателно място за децата. В нея има място, където те ще упражняват правилата за безопасност за движение, които са научили. Това е нашата нова площадка по безопасност на движението, която открихме заедно с нашите гости ст. инспектор Георги Георгиев - началник група „Пътен контрол“ при Районното управление на МВР в Горна Оряховица, инспектор Любомир Белчев - полицейски инспектор в група „Пътен контрол“ и Паша Димитрова - главен специалист „Образование и здравеопазване“ в Община Горна Оряховица.

Нашата цел е да възпитаваме у децата поведение на добри пешеходци сега и добри шофьори, когато пораснат. Да бъдат отговорни и внимателни. Чрез новата ни площадка децата ще могат да изградят навици за правилно движения на пътя в близка до реалната среда. Така и за учителите, и за децата предвиденото по програма обучение по безопасност на движението по пътищата ще бъде по-ефективно и по интересно. И това деца и учители го доказаха още днес, когато с широки усмивки и весели възгласи се забавляваха като участници в движението.

Средствата за оборудване на площадката са дарени от Инициативен комитет на Благотворителен маратон „Бягам и помагам“ 2023 г.“.


Ключови думи
ДГ Ален мак Горна Оряховица пътна безопасност