Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

С олимпийския огън започна новата учебна година в Спортно училище „Георги Живков“ във Велико Търново

  02.09.2024 12:58
С олимпийския огън започна новата учебна година в Спортно училище „Георги Живков“ във Велико Търново

Със запалване на олимпийския огън започна новата учебна година в Спортно училище „Георги Живков“. Над 300 ученици от 5 до 12 клас прекрачват прага на класните стаи в училището, което бе възстановено по инициатива на кмета Даниел Панов преди 12 години. Време, за което школото се утвърди сред най-добрите спортни образователни институции в страната, подчерта заместник-кметът по спорт, младежки дейности, туризъм и демографски политики Георги Недев.

В приветствието си Недев поздрави учениците, учителите, треньорите, родителите от името на Даниел Панов. Той им пожела да продължават все така да радват всички великотърновци с постиженията си, а медалите и наградите от състезания и шампионати на национално и международно ниво, както и образователните успехи да се множат.

„Следвайте примера на големите великотърновски и български шампиони и защитавайте името на своя патрон – бележития търновец и държавник Георги Живков, поставил началото на спортното образование в България след Освобождението“, обърна се Георги Недев към възпитаниците на Спортно училище „Георги Живков“.

Директорката Снежина Михова награди пълните отличници от учебната 2023/2024 г. и учениците, постигнали значими спортни успехи.


Ключови думи
Спортно училище