Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Незаконни сметища отново никнат в задния двор на Болницата в Горна Оряховица

  20.08.2024 14:53
Незаконни сметища отново никнат в задния двор на Болницата в Горна Оряховица

Незаконни сметища отново се разрастват в близост до МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Автомобилни гуми и отпадъци от бита се изхвърлят в запустялата част около разрушената парова централа и това става напук на всички забрани и опити да се почисти. Преди три години след подобен материал в Regnews няколко такива сметища бяха изчистени. Преди няколко месеца пък Сдружение ЗА Горна Оряховица организира почистване около самата Болница. В момента ситуацията е почти същата – боклуци всякакви и то не само в по-отдалечените части на някогашния болничен парк. Местенце за пикници на открито се е заформило и сред храсталаците в северната част на имота до ул. „Отец Паисий”, където беше диспансерът навремето.

В близост до сградата на юг сега има няколко алеи (или по-скоро просеки в шубраците, които са били алеи) буквално застлани от мокри кърпички с добавка от пластмасови шишета от минерална вода и бира. Малко по-настрани са камарите от гуми, кутии от стари телевизори и юргани.

Общината информира редовно къде са законните места за изхвърляне на отпадъци и паркът на Болницата не е в списъка. Заплахите с глоби обаче няма как да сработят, докато няма нито един хванат и наказан.


Ключови думи
МБАЛ "Св. Иван Рилски" Болница Горна Оряховица сметища