Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

МБАЛ „Св. Иван Рилски“ отличи най-добрите си медицински сестри за професионалния им празник

  12.05.2024 11:24
МБАЛ „Св. Иван Рилски“ отличи най-добрите си медицински сестри за професионалния им празник

Със скромно и изискано тържество болницата в Горна Оряховеца почете 12 май - Международен ден на медицинската сестра. Ръководството на болницата събра всички медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, клинични и рентгенови лаборанти, за да им благодари за техните неуморни грижи и всеотдайност към пациентите.

Управителят д-р Иван Иванов се обърна с поздрав към присъстващите като припомни делото на английската медицинска сестра Флорънс Найтингел - основоположник на професионалната сестринска грижа. Той изтъкна, че всяка една от жените, избрала тази благородна професия, е уникална: "Аз се радвам, че всяка една от вас носи частица от тези качества, които са създали тази професия навремето - милосърдие, човечност, грижа към болния, към нещастния, към човека, на когото трябва да бъде помогнато! И това е непреходната красота, която струи от всички вас! А особено в днешното все по-малко технологично и все по-малко човечно общество, за съжаление, вие сте тези, които денем и нощем, в събота и в неделя, показвате на това общество, тези качества, които ни правят хора, които ни правят човеци!"

Румянка Мусева, главна медицинска сестра на МБАЛ също отправи своите благопожелания към колегите си. "Мили, крилати момичета, предани на сестринството! Да ви е честит празникът! Да сте честити с професията си! Благословен да е всек имиг, в който спасявате, съчувствате, дарявате надежда и живот! Пазете крилете си от огъня на ежедневието и закриляйте с тях безценните си сърца! Бъдете здрави! Бъдете силни! Бъдете себе си!"

Ръководството на болницата отличи за високи резултати и професионални постижения за изминалата 2023 година професионалисти по здравни грижи от всички отделения. Съветът по здравни грижи на свое заседание номинира 10 изпълнителки на здравни грижи по критериите: висок професионализъм, дългогодишна работа в едно и също лечебно заведение, професионални успехи в специализираните звена и работа в екип. Това са: Елена Атанасова, медицинска сестра в ендоскопски кабинет, Таня Маринова, медицинска сестра във Второ вътрешно отделение, Грета Балева, старша медицинска сестра в Отделение по хирургия, Женовева Борисова, операционна акушерка, Еленка Рамова, медицинска сестра в УНГ отделение, Десислава Великова, медицинска сестра в Отделение по реанимация и анестезиология, Мариета Панайотова, старша медицинска сестра в Отделение по очни болести, Николина Кирилова, старши рентгенов лаборант, Христинка Михайлова, старша медицинска сестра от Отделение по нервни болести и Соня Василева, старша медицинска сестра от Отделение по педиатрия.

Отличените специалисти по здравни грижи получиха специално изработени за празника плакети с лика на Флорънс Найтингел и цветя. Плакетите са уникални, като автор на проекта и изпълнението е великотърновският скулптор Денислав Сираков.

Празникът завърши с почерпка, голма торта, с много танци и кръшни хора.

 


Ключови думи
медицински сестри МБАЛ "Св. Иван Рилски"
Последни
Седмицата
Анкета