Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Куклен театър „Бамбабамбин“ и Театър ВЕСЕЛ закриват фестивала „Лято, кукли и приятели“

  26.08.2023 07:43
Куклен театър „Бамбабамбин“ и Театър ВЕСЕЛ закриват фестивала „Лято, кукли и приятели“

Финалният спектакъл от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново ще се играе на 26 август, събота, от 11:00 часа. Зрителите ще гледат „Арлекиниада“ на световноизвестния италиански актьор Паоло Рех от Куклен театър „Бамбабамбин“ – Венето. Постановката, сценографията и куклите са дело на Паоло Рех, а мястото – откритата сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“ до Художествена галерия „Борис Денев“.

Спектакълът е създаден в традицията на класическата Комедия дел Арте и е с неотразимото участие на Арлекин, който влиза в едно приключение с измамника Бригелла и неговото куче, с д-р Баланцоне,  с Полицая  и разбира се… със Смъртта.

Почитателите на кукленото театрално изкуство могат да посетят финално експонираната до 26 август изложба „25 години с куклите на Театър ВЕСЕЛ“ в Художествената галерия „Борис Денев“. Артистичното събитие включва театрални кукли на сценографите Анна Пулиева, Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Наталия Гочева от спектаклите „Есенен парад“, „Пингвинчето Фраки“, „Рибарят и златната рибка“, „Цветна приказка“,  „Принцесата и граховото зърно“, „Приказка за Великден“, „Русалка“, „Телефон 112… Позвъни!“ и „Храбрият оловен войник“.

На закриването на фестивала ще има и награди, предоставени от „Смарт бейби“. За участие в томболата е необходимо да се влезе в едноименния сайт www.smartbaby.bg и да се направи регистрация, като се напишат 2 имена, имейл, телефон, а в полето „Населено място*“ задължително да се попълни „Велико Търново“. Тегленето на печелившите ще бъде на 26 август, събота на сцената на „Арт лято“.

Преди закриването на фестивала ще се обяви и спектакълът, който печели най-престижната и важна за всеки театрал награда – Наградата на публиката. За целта може да гласувате до 12:00 часа в съботния ден на FB-страниците на Театър ВЕСЕЛ и на фестивала.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. За допълнителна информация: 0878 790 549. 

Входът е свободен./ сн. организатори


Ключови думи
Лято кукли и приятели
Последни
Седмицата
Анкета