Неделя, 08 Сеп 2024
            
Велико Търново Култура

Театър ВЕСЕЛ покани кукленици от София и Пловдив на сцената на летния фестивал

  29.07.2023 07:41
Театър ВЕСЕЛ покани кукленици от София и Пловдив на сцената на летния фестивал

В края на седмицата на сцената на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще гостуват артисти от най-младите театрални формации у нас – „Пъпет арт“ и „Хамелеон“.  Снощи бе изигран спектакълът „Тигърчето Спас“ от репертоара на столичната театрална формация „Пъпет арт“, а днес от 11 ч. на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново е ред на „Новите дрехи на царя“.

„Новите дрехи на царя” - една от най-известните приказки на Х. К. Андерсен , е изпълнена с послания, които са много важни и днес. Театър „Хамелеон“ от Пловдив среща ценителите на  кукленото театрално изкуство с темата за искреността, за глупостта, за  властта и за лъжата, която, повторена много пъти, се превръща в истина. Но всички те се подчиняват на една много актуална за днешното време тема – темата за показността.

Художествен консултант на постановката е Анна-Валерия Гостанян, сценографията е дело на Мария Карамаркова, куклите – на Ангелина Янакиева, а музикалната картина е оформена с музиката на Йохан Себастиан Бах. В представлението участват Даниел Русев, Даниела Русева и Цветелина Николова.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе на 29 юли от 11,30 часа в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549. Входът е свободен./ сн. организатори


Ключови думи
Лято кукли и приятели ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета