Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Лясковец Общество

Лясковец се включи в национална мрежа за разделно събиране и дарение на дрехи и текстилни изделия

  16.08.2024 12:51
Лясковец се включи в национална мрежа за разделно събиране и дарение на дрехи и текстилни изделия

Община Лясковец се включва в национална мрежа за разделно събиране и дарение на дрехи и други текстилни изделия, годни за повторна употреба. Днес на пл. „Възраждане“ №8 (до бившето кино) бе поставен първият специализиран контейнер на „ТексЛайф“ ООД. Контейнерът е обозначен и с логото на Българския червен кръст, а на 25 август ще бъде поставен втори – на ул. „Васил Левски“ №21.

Инициативата е в изпълнение на превантивната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и дейността „Посланици на доброто“, в която участват НУ „Цани Гинчев“, клуб на БМЧК „Навсякъде за всеки“ - гр. Лясковец с членове ученици от СУ „Максим Райкович“ - гр. Лясковец, Областният съвет на БЧК - Велико Търново с подкрепата на Зорница Стоянова - директор на БЧК - Велико Търново и фирма „ТексЛайф“ ООД.

Предавайки ненужните си дрехи, обувки и домашен текстил (покривки, завеси, кърпи и др.) в контейнерите със знака на БЧК и „ТексЛайф“, освен реализирането на огромни екологични ползи, лясковчани ще могат да подпомагат Фонда за бедствия, аварии и кризи на БЧК.

В контейнерите се приема само годен и чист текстил, поставен в добре затворени торби с размер до 30x60x30 см. Те не са предназначени за текстилни отпадъци, замърсени текстилни продукти, юргани, килими, възглавници, дюшеци.


Ключови думи
разделно събиране на дрехи БЧК ТексЛайф