Събота, 27 Апр 2024
            
Велико Търново Други

Областният съвет на БЧК – Велико Търново проведе годишно отчетно събрание

  10.03.2024 08:34
Областният съвет на БЧК – Велико Търново проведе годишно отчетно събрание

Делегати от общинските организации на БЧК в цялата област се събраха в залата на доброволеца на 7 март, за да направят равносметка за дейността си през отминалата 2023 година и да начертаят и одобрят план за 2024 година.

Събитието откри Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий, който е и заместник-председател на Областния съвет на БЧК. Той благослови всички доброволци, партньорски организации и институции, които целогодишно подкрепят дейността на БЧК.

На събранието присъстваха д-р Фани Петрова, която е член на Националния съвет на БЧК, директорът на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Красимир Кръстев, зам.- кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев и директорът на Областния съвет на БЧК – Пазарджик.

Председателят на Областния съвет д-р Галина Гарева представи отчет за всички акции, в които доброволците активно са участвали през изминалата година, сред които организирането на пунктове за събиране на дрехи и храни от първа необходимост за пострадалите при разрушителното земетресение в Турция, както и подпомагането на украинските граждани, които търсят спасение от войната.

За поредна година Областният съвет на БЧК – Велико Търново е реализирало десетки обучения и спортни състезания, които имат за цел да повишат информираността на деца и възрастни за оказване на първа долекарска помощ и действия при бедствия и кризисни ситуации.

В партньорство с пожарна и полиция, БЧК успешно реализира ученическите състезания, но и спасителни акции, а през зимата много често и подпомагането на шофьори, закъсали по пътищата на областта

„Работим чудесно в нашата област, както по линия на бедствията, така и по линия на превенцията“, увери ст. комисар Красимир Кръстев.

„Тази многолика,многопластова дейност, която сте извършили, говори за невероятните усилия, които полагате за тези трудни за всички нас времена. Този труд, който полагате, не може да бъде оценен с нищо друго и единственото, което мога да кажа е: благодаря Ви, мили хора!“, заяви Д-р Фани Петрова, която е член на Националния съвет на БЧК.

Заместник-кметът на Община Велико Търново Нейко Генчев също поздрави доброволците от името на кмета д-р инж. Даниел Панов и общинското ръководство.


Ключови думи
БЧК