Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Горнооряховска фирма ще проектира обновяването на парковете „Николай Панайотов“ и „Христо Ботев“

  09.07.2024 13:29
Горнооряховска фирма ще проектира обновяването на парковете „Николай Панайотов“ и „Христо Ботев“

Горнооряховска фирма е избрана да проектира обновяването на два парка в града. Това са парковете „Николай Панайотов“ в квартал „Пролет“ и „Христо Ботев“ в централна градска част. Предстои среща с проектантския екип, изясняване на конкретните задачи и подписването на двата договора, съобщи заместник-кметът инж. Анелия Христова.
Ще бъдат разработени минимум два идейни варианта, които ще бъдат представени на експерти за оценка. Ще бъде избран най-функционалният и най-атрактивният вариант за решаване на парковите пространства. В заданието за проектиране са взети под внимание всички мнения на гражданите, получени на официалния мейл на Общината, както и в Информационния център.
В парковете са предвидени нови водни площи, детски площадки, парково обзавеждане, както и автоматични тоалетни от ново поколение. Не са забравени и местата за домашните любимци, които предизвикват голям интерес. Нашето желание е парковете да станат привлекателно място за отдих на горнооряховчани и гостите на града, коментира още инж. Анелия Христова.
Разработените проекти за обновяването на двата парка ще бъдат представени пред обществеността на Горна Оряховица.


Ключови думи
обновяване паркове Николай Панайотов Христо Ботев