Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Николай Панайотов: Втора лига ще е завързана, за „Локо“ работят добрата организация и страхотните фенове

  21.07.2024 21:14
Николай Панайотов: Втора лига ще е завързана, за „Локо“ работят добрата организация и страхотните фенове

Започва едно непредвидимо първенство във Втора лига, в което горнооряховският „Локомотив“ трябва да докаже, че има място сред професионалистите, смята новият помощник-треньор на горнооряховчани Николай Панайотов. Всъщност той започна работа в клуба още в началото на подготвителния период, а познава отбора и отпреди това.

Точно преди година Николай Панайотов стана най-младият треньор, застанал начело на отбор във Висшата лига на България. През последния сезон той води в елита представителния тим на „ЦСКА 1948“, където е бил и треньор на юношите до 17 г.

След кратка почивка след раздялата си с „червените“, Николай Панайотов се озова в Горна Оряховица като помощник на Лъчезар Русев в „Локомотив“. Двамата са работили в Школата на ЦСКА и са изградили разбирателство, което сега ще бъде тествано в битките за утвърждаване на „черно-белите“ сред професионалистите.

Всяка нова работа е предизвикателство. За един млад треньор е важно да работи, за да се развива. Ако е в клуб с амбиции – още по-добре. Аз съм тук най-вече заради Влади и Лъчо (Русеви), коментира Николай Панайотов ден преди старта на „Локо“ във Втора лига. Двамата милеят за този отбор и за града си. Искат не само успех с мъжкия отбор, но са създали и организация в Школата, която да изгражда футболисти. В България това се случва много трудно, а в неголям град като Горна Оряховица е още по-рядко. Похвално е това отношение и е много важно да има такива хора, за да има български футбол, казва още новият помощник-треньор на „железничарите“.

Имахме трудности в началото на подготвителния период. През отбора минаха много нови футболисти. С някои се разделихме. Мисля, че в последните седмици успяхме да сглобим един добър колектив. Надявам се да започнем добре и да вървим напред. Отворени сме и за още качествени футболисти, ако ни се отдаде добра възможност, коментира подготовката Панайотов.

Малко отбори на ниво „Б“ група имат организация като тази на „Локомотив“. Футболистите имат всички условия, за да играят и покажат качествата и потенциала, който имат. За млади и амбициозни играчи „Локомотив“ може да бъде голям трамплин, смята още треньорът.

Според него Втора лига в сегашния си вид е непредсказуема и ще бъде много завързана. На това ниво се играе най-трудно. Повечето отбори залагат на физическото противоборство, технико-тактическите умения остават на заден план. А треньорският щаб на „Локо“ иска отборът да играе добър футбол, който да радва феновете.

Още първите срещи в групата показват, че смятаните за аутсайдери могат да поднесат изненади и първенството вероятно ще е много оспорвано. „Локомотив“ стартира срещу дубъла на „Лудогорец“, от който загуби по време на подготвителния период.

Рано е да говорим за нашето място в класирането. Нека минат няколко кръга, за да видим на какво ниво сме в действителност. Основният ни състав се избистри съвсем в края на подготовката и ще трябва време момчетата да се напаснат. Колективът е доста добър, но трябва още да се сработят на терена. Надявам се, че бързо ще се утвърдим и след това вече ще можем да си поставяме и по-високи цели. Горна Оряховица заслужава да има отбор с амбиции, защото малко са клубовете с такива фенове, казва още Николай Панайотов.

Покрай познанството си с Лъчезар Русев той е наблюдавал мачове на „Локо“ и преди да се ангажира с отбора. И точно феновете му направили най-голямо впечатление. Бил на стадиона в Бистрица, когато „локомотивци“ победиха „Саяна“ и спечелиха Аматьорската купа. Такава подкрепа нямат и отбори в „А“ група. Тези фенове заслужават отбор, който да ги радва и с победи, и с добра игра, обобщава Николай Панайотов.

Първият мач на „Локомотив“ във Втора е лига е срещу „Лудогорец II“ на 22 юли от 20 часа в „Гнездото на орлите“ в Разград. Това е предпоследният мач от първия кръг на първенството.

В изиграните досега срещи „Пирин“ (Благоевград) победи като гост „Спортист“ в Своге с 1:0.

„Фратрия“ и „Добруджа“ направиха 1:1.

„Дунав“ (Русе) разгроми в Плевен местния „Спартак“ с 5:2.

Новакът „Несебър“ стартира с победа 2:1 над „ЦСКА – 1948 II“.

„Монтана“ и „Марек“ (Дупница) завършиха наравно 0:0.

„Беласица“ (Петрич) се наложи с 3:0 над „Струмска слава“ (Радомир).

На 22 юли от 18:30 часа играят „ЦСКА II“ и „Ловеч“, както и „Миньор“ (Перник) и „Ботев II“ (Пловдив). Час и половина по-късно играят „Лудогорец II“ и „Локо“.

Последният мач от кръга е на 23 юли от 18:30 часа. Регионалното дерби между „Янтра“ (Габрово) и „Етър“ (Велико Търново) ще бъде предавано пряко по „Диема спорт“.


Ключови думи
Николай Панайотов Локомотив Горна Оряховица