Понеделник, 01 Юли 2024
            
Горна Оряховица Общество

С подкрепата на „Енерго ПРО за обществото“ - детската градина в Долна Оряховица има нова площадка по безопасност на движението

  29.06.2024 14:04
С подкрепата на „Енерго ПРО за обществото“ - детската градина в Долна Оряховица има нова площадка по безопасност на движението

На чисто нова площадка децата от ДГ „Детска радост“ в Долна Оряховица показаха своите умения и с радост отбелезяха Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Под формата на ситуационни игри, малчуганите от долнооряховската детска градина се справиха отлично при пресичане на пешеходна пътека, спазваха пътните знаци, преминаваха без нарушения през регулировчика, внимаваха за трите сигнала на светофара.

Демонстрацията по безопасно движение бе проведена под зоркото око на специалните гости - служителите на реда Низамет Маджаров и Пламен Кирчев. Униформените бяха впечатлени от познанията на децата и бяха категорични, че вече могат да бъдат достойни и предпазливи участници в движението на улицата.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на „Енерго ПРО за обществото“, след участие на ДГ "Детска радост" в проведената кампания. Той е на стойност 4658,30 лв. и благодарение на него децата получиха необходимото оборудване по пътна безопасност - пътни знаци, табла, интерактивни светофари, винилова площадка, светлоотразителни жилетки, каски, велопсипеди, тротинетки, настолни тематични игри и още много дидактични материали.

От ДГ "Детска радост" са категорични, че за щастливите детски очички няма цена. При вида на яркия килим с пешеходните пътеки и чисто новите превозни средства, децата изпитаха незабравими емоции и с нетърпение очакват следващите игри по БДП.

Колективът на ДГ "Детска радост" благодари за дарението на "Енерго ПРО за обществото", с помощта на което игрите и престоят на децата в детската градина ще е по-пълноценен. Работата на педагозите ще се обогати по тази така важна и наболяла в обществото ни тема - безопасността на движението по пътищата.


Ключови думи
ДГ Детска радост Долна Оряховица Енерго ПРО за обществото