Четвъртък, 02 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Първокласници четоха любими приказки на хлапетата в детската градина в Долна Оряховица

  02.04.2024 11:05
Първокласници четоха любими приказки на хлапетата в детската градина в Долна Оряховица

В Деня на детската книга първокласници четоха любими приказки на малчуганите в Долна Оряховица. Децата на ДГ „Детска радост“ отбелязаха Международният ден на детската книга в компанията на учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Долна Оряховица.

Вече порасналите бивши възпитаници на детската градина бяха посрещнати от приказни герои. В компанията на Приказната фея, Сънчо и Дядко Зеленобрадко първокласниците потопиха децата в света на приказките, като им прочетоха любими книжки. Водени от своя класен ръководител Теодора Караколева, те гордо показаха, че вече са грамотни и са на „ти“ с четенето. Отпразнуваха това на 29 април с „Тържество на буквите“. В него всеки първокласник гордо заяви „Аз съм грамотен“.

Идеята на инициативата „Заедно в света на приказките“ е приемственост, партньорство и обмяна на опит, сподели инициаторът на кампанията Петя Йорданова. От двете образователни институции се надяват тази съвместна инициатива да се превърне в традиция. За да стимулират четенето на повече детски книжки, екипът на ДГ „Детска радост“ стартира кампания „Книжка остави и с нас я сподели“. Книжният пункт се намира във фоайето на детската градина, а новите книжки ще зарадват всички деца.


Ключови думи
ДГ "Детска радост" Долна Оряховица