Събота, 05 Oct 2024
            
Велико Търново Други

Мъж от Козаревец удари няколко коли при опит да избяга от полицейска проверка, има пострадали

  28.06.2024 13:24
Мъж от Козаревец удари няколко коли при опит да избяга от полицейска проверка, има пострадали

29-годишен от с. Козаревец, опитал да осуети полицейска проверка, задържаха служители на ОДМВР – В. Търново. Опитвайки се да избяга, той е ударил 9 автомобила, включително и полицейски, леко са пострадали двама граждани и един полицейски служител.

Снощи около 17,00 ч. в управлението във Велико Търново е получен сигнал за лек автомобил «Ауди», чийто водач е със съмнително поведение. В района на Съдебна палата автомобилът е забелязан от полицейски екип и е подаден светлинен и звуков сигнал за спиране. Водачът не само не изпълнил полицейското разпореждане, но увеличил скоростта и продължил движението си по ул. «Н. Габровски».

Същият е последван от полицейските автомобили, като при преследването аудито е преминало по най-натоварените улици и кръстовища в града, ударило е 9 автомобила, от които един полицейски. Изстреляни са два предупредителни изстрела със стоп патрони в безопасна посока.

 Малко по-късно автомобилът е установен изоставен в района на парк «Света гора». Около 22,30 ч. на ул. «Сливница» в областния град е задържан и водачът. По случая е започнато досъдебно производство за хулиганство, под наблюдението на прокуратурата.


Ключови думи
Козаревец
Последни
Седмицата
Анкета