Петък, 18 Oct 2024
            
Велико Търново Други

Ротари клуб - Велико Търново награди 21 успели ученици, завоювали челни места в олимпиади и състезания

  21.06.2024 09:54
Ротари клуб - Велико Търново награди 21 успели ученици, завоювали челни места в олимпиади и състезания

Ротари клуб – Велико Търново връчи награди на 21 изявени и отлични ученици, които са завоювали призови места и са лауреати в националните кръгове на ученически олимпиади и състезания през 2023-2024 година. Наградите се връчват за девети път в рамките на инициативата на РКВТ „Талантливите деца на Велико Търново”. Всички ученици получиха ваучери с левовата равностойност на 300, 200 и 100 лева и луксозен алманах за 85-годишната история на клуба.

Церемонията по награждаването се проведе в присъствието на ротарианци, родители, преподаватели и приятели на талантливите деца.

Събитието уважи Пенка Игнатова, директор на Дирекция "Образование" в Община Велико Търново. Своите поздравления поднесе президентът на Ротари клуб - Велико Търново Николай Тончев, който каза, че тази церемония е най-вълнуващата в годината на неговото ръководство на клуба, защото няма нищо по-важно от това да има ученолюбиви и умни деца във Велико Търново и страната ни. Тончев се обърна специално към родителите и учителите на децата и им благодари за подкрепата и опората, която им дават.

Пенка Игнатова предаде специалните поздрави за успелите ученици от името на кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов и ги призова да не забравят текста на ротарианския химн, в който се казва, че всяко сърце е самотно, ако няма мечта, а мечтите се постигат задружно, за да има доброта. Президентът на Ротаракт клуб - Велико Търново Марий Стоянов призова наградените да се присъединят към младежките структури на Ротари - Ротаракт и Интеракт клуб и да обединят усилията си в правенето на добри дела.

Учениците, родителите и преподавателите от своя страна благодариха на Ротари клуб, че оценява техния труд и упоритост.

Ето и пълния списък на наградените ученици:

1. Ана Орманджиева - 12 клас, ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" - лауреат, трето място и оценка 6,00 на олимпиадата по немски език.

2. Петя Узунова - 12 клас, ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров", лауреат, второ място и оценка 6,00 на олимпиада по испански език.

3. Теодор Златанов -10 клас, ПМГ "Васил Друмев" - първо място в националните Пролетни математически състезания

4. Илия Ников – XI клас, ПМГ "Васил Друмев", първо място в Есенно национално състезание по физика

5. Ивона-Сияна Станева - 11 клас, ПГСАГ „Ангел Попов” - първо място в направление "Рисунка", възрастова група ХІ и ХІІ клас в Национален конкурс „Бог е любов”

6. Ема Богданова -3 клас, ОУ „Димитър Благоев“ - първо място в направление "Приложни изкуства", възрастова група V и VІ клас в Национален конкурс „Бог е любов”

7. Емануил Серафимов

8. Йоанна Чанева

9. Гергана Димитрова

10. Бригита Благовестова

11. Бояна Георгиева

12. Християн Долчинков

Всички от 11 клас вПМГ "Васил Друмев" - трето място в тестови задачи за учениците в гимназиален етап:

13. Никол Емилова

14. Анджелина Илиева

15. Силвия Димитрова - 9 и 11 клас, ПГСАГ "Ангел Попов" - ІІІ място отборно класиране, ІІ място в категория "Букет микс" в състезание по озеленяване и цветарство

16. Юлия Йорданова - ХІ клас,ПГ по моден дизайн - ІІ място в категория "Модно ревю" в състезание „Млади таланти в модата”

17. Йоана Петрова

18.Моника Тодорова

Х клас, ПГСАГ "Ангел Попов" -

І място в първа възрастова група в състезание „Млади таланти в интериорния дизайн”

19. Елица Данева

20. Кристиан Дуков –

11 клас, ПГСАГ "Ангел Попов" -

І място във втора възрастова група в състезание „Млади таланти в интериорния дизайн”

21. Калина Досева, ПМГ "Васил Друмев" - второ място в Международния турнир на младите физици.


Ключови думи
Ротари Талантливите деца на Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета