Неделя, 22 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Ротарианци от Велико Търново и английския Уестборн поднесоха венци на Багриловия надпис

  22.09.2024 15:56
Ротарианци от Велико Търново и английския Уестборн поднесоха венци на Багриловия надпис

Членове на Ротари клуб – Велико Търново и приятелите им от английския ротариански клуб Уестборн поднесоха венци на Багриловия надпис и се включиха в тържествата по случай 116 години от обявяване на Независимостта на България. По традиция в деня, в който Велико Търново е център на националните чествания, ротарианците поднасят цветя на паметния "Багрилов надпис" на скалите по пътя към ВТУ, който беше възстановен и реставриран по инициатива и със средства на Ротари клуб - Велико Търново.

Клубът от старата столица и този от Уестборн се побратимиха официално на 19 септември т.г. На церемонията, която се проведе на площадката за наблюдение на „Звук и светлина", присъства дистрикт гуверньорът на Ротари – България проф. Маргарита Богданова, паст дистрикт гуверньорът Митко Минев, дистрикт гуверньорът елект Ричард Бърнет, член на РК Уестборн и други.

Великотърновският и английският клуб поддържат близки отношения от около 3 години и вече имат реализирани няколко проекта.

На празничния 22 септември ротарианците присъстваха на военния ритуал на крепостта Царевец и поднесоха цветя на Пирамидата на Независимостта, а после се включиха в празничното шествие по главната улица на Велико Търново. Членовете на английския клуб не скриха възхищението си от мащабната организация на празника и от славната история на страната ни, в която Велико Търново играе значителна и основна роля. Те останаха запленени и от природните и исторически забележителности на региона и страната, които успяха да видят заедно с българските си прияте

 


Ключови думи
Ротари Уестборн Велико Търново