Сряда, 26 Юни 2024
            
Горна Оряховица Спорт

165 малки плувци се включиха в VI общински турнир в Горна Оряховица

  17.06.2024 10:41
165 малки плувци се включиха в VI общински турнир в Горна Оряховица

165 деца от четири клуба се включиха в VI общински турнир по плуване, който се проведе в басейна на СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. В надпреварата се впуснаха малки плувци от ПК „Локомотив” и три клуба от Велико Търново. Децата бяха разделени в шест възрастови групи.

Турнирът се организира от ПК „Локомотив” с подкрепата на Община Горна Оряховица и спонсори.

На награждаването на участниците в VI общински турнир по плуване присъстваха Марина Митева - главен специалист „Младежки дейности и спорт“ и Теменуга Йорданова специалист "Култура, организационни и младежки дейности“ в Община Горна Оряховица, родители на малките плувци.

Всички малки плувци от І и ІІ група получиха медали и награди.

В трета група Виктория Стаменова спечели първо място на 50 м кроул, следвана от Пламена Китанова и Марина Колева. Виктория Стаменова е първа и на 50 м гръб, а на второ и трето място са Пламена Китанова и Карина Хинова. При момчетата от същата възраст Стефан Димов спечели и в двете дисциплини, следван от Мартин Кенарев. Трети на 50 м кроул е Мартин Сомов, а на 50 м гръб трети се класира Йоан Бобонков.

В четвърта група при момичетата е първа и в трите дисциплини – 50 м кроул, 50 м гръб и 100 м кроул. Нейни подгласници но 50 м кроул са Виктория Йорданова и Алина Алиева. На 50 м гръб на второто и третото място са Алина Алиева и Аделина Упалова от СКП „Царевец“. На 100 м кроул втора и трета са съответно Алина Алиева и Виктория Йорданова. При момчетата Мирослав Стефанов доминира и в трите дисциплини. На 50 м кроул след него се наредиха Даниел Денчев и Константин Кахърков. На 50 м гръб подгласници на Мирослав са отново Даниел Денчев и Николай Христов. На 100 м кроул втори и трети са съответно Николай Палазов и Николай Христов.

В пета група на 50 м кроул първа е Дария Косева, а след нея са Цвета Иванова и Илина Цветанова. На 50 м гръб победител е Илина Цветанова, следвана от Дария Косева и Киара Панчева. На 100 м кроул първа отново е Дария Косева, а нейни подгласници са Цвета Иванова и Киара Панчева. При момчетата Александър Иванов е първи в дисциплините 50 м кроул и 50 м гръб. Втори и трети на 50 м кроул са Мартин Косев и Янислав Петров. На 50 м гръб на второ и трето място са Иво Бончев и Мартин Косев. На 100 м кроул на първо и второ място са съответно Янислав Петров и Иво Бончев.

В шеста група на 50 м кроул първа е Нелина Николова от „Етър“, следвана от Виктория Бочурова от „Етър“ и Цветелина Райкова. Същата е тройка, но в обратен ред на дисциплината 50 м гръб. Първа е Цветелина Райкова, втора – Виктория Бочурова от „Етър“ и трета – Нелина Николова. На 50 м бруст на първо място се класира Михаела Милушева. След нея са Аделина Упалова и Киара Панчева от ПК „Етър“. На 50 м делфин първа отново е Михаела Милушева, а втора и трета са Нелина Николова и Виктория Бочурова и двете от „Етър“. При момчетата на 50 м кроул първи е Филип Хасанов, следван от Георги Георгиев и Кристиан Илиев. На 50 м гръб първи отново е Филип Хасанов, а втори и трети са Радослав Петков и Венцислав Цветков. Първи на 50 м бруст е Александър Александров, а на второ и трето място са Мартин Косев „Етър“ и Михаил Дончев „Царевец“. На 50 м делфин на първо място е Мартин Георгиев от „Етър“, а на второ- Кристиан Илиев „Царевец“.

Всички участници получиха медали, грамоти и подаръци.


Ключови думи
турнир по плуване
Последни
Седмицата
Анкета