Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Любителите на спортното ориентиране отново ще търсят „Ключът на Горна Оряховица“

  05.06.2024 10:21
Любителите на спортното ориентиране отново ще търсят „Ключът на Горна Оряховица“

Ученици и любители на спорта ще се включат в състезанието по ориентиране „Намери ключа на Горна Оряховица“, което ще се проведе на 7 юни. Надпреварата ще започне от 10.00 ч. в парк „Детски кът“.
Състезанието по ориентиране „Намери ключа на Горна Оряховица“ се организира за поредна година от Община Горна Оряховица и Горнооряховски младежки парламент. Една от идеите е участниците в надпреварата да се запознаят със спортното ориентиране. Това е динамична и вълнуваща дисциплина, която съчетава физическа активност и интелектуални умения сред природата, казват организаторите.
В състезанието ще вземат участие отбори от по четирима души. Всеки отбор трябва да си има име. Състезателите ще получат карти за ориентиране в парка, като на тях ще има отбелязани точки, които трябва да открият. При достигане на дадената точка, ще получават задача за изпълнение на място. След изпълнението на задачата, ще получават свитък с буква. Отборът се счита за финиширал след преминаване през всички точки и правилно разгадаване на думата. Състезанието е за време, а отборът с най-добри резултати ще спечели състезанието „Ключа на Горна Оряховица“.
И докато състезателите изчакват своя ред за стартиране, ще имат възможност да рисуват с тебешири на тема: ЩАСТИЕ.
Организаторите са предвидили много изненади и награди за най-добрите участници.


Ключови думи
Ключът на Горна Оряховица спортно ориентиране
Последни
Седмицата
Анкета