Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Елена Спорт

Над 200 участници се включиха в състезанието по спортно ориентиране за купа „Елена“

  05.09.2024 15:38
Над 200 участници се включиха в състезанието по спортно ориентиране за купа „Елена“

През изминалия уикенд в района на село Мийковци се проведе национална надпревара по спортно ориентиране за купа „Елена“ 2024. Спортното събитие, което е включено в календара на Българската федерация по ориентиране, събра над 200 участници от близо 30 клуба в страната.

И малки, и големи се състезаваха в двата старта средна дистанция. Първият се проведе в местността Сухата река в съботния ден, а вторият – край река Борущица в неделя.

От домакините СК „Чумерна – 83 – Елена“ най-добре се представиха Божидара Недялкова – първа при Ж10, Самуил Йорданов – II-ри при М10, Яна Василева – II-ра при Ж14 и Павлина Митева II-ра при Ж55.

Тази година носител на Купа „Елена“ стана отборът на „Браун тим“ гр. Велико Търново, втори се класираха КСО „Узана“ гр. Габрово, а трети станаха СКО „Трапезица – 1954“ гр. Велико Търново.

За своя успех ориентировачите от „Браун тим“ получиха като награда цял еленски бут, осигурен от Местния съвет по туризъм в града.

Класиралите се на призови места бяха наградени с медали, предметни подаръци и вкусни деликатеси от Еленския Балкан. Ваучери за уикенд в някои от комплексите за селски туризъм в общината получиха първите трима в елитните групи мъже и жени.

Снимки: СКО "Чумерна 83 Елена"


Ключови думи
спортно ориентиране купа Елена