Вторник, 21 Май 2024
            
Избори 9 юни 2024 г.

ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания във Велико Търново със заявката да върне разума в политиката

  10.05.2024 14:59
ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания във Велико Търново със заявката да върне разума в политиката

От 2021 г. насам влязохме в поредица от избори, поредица от служебни кабинети, нестабилност на редовните кабинети. От това страдат българските граждани и местната власт. Почти в средата на годината сме, а новите европейски програми още не са заработили, плащанията по Плана за възстановяване са на критичния минимум, „Хемус“, „Русе – Велико Търново“ още са на същото положение... Няма как да говорим за инвестции, висок жизнен стандарт, за икономическо развитие най-вече в Северна България заради нестабилността в държавата. Всичко това е резултат от политическата криза. Затова експерименти в държавата вече не са ни нужни. Нужна ни е стабилност, нужно ни е управление, което да изведе от тази криза и час по-скоро всичко, което трябва да се проведе в общиинте като инвестционна политика, да започне с по-бързи темпове.

С тези думи на областният координатор на ГЕРБ във Велико Търново и председател на НСОРБ Даниел Панов официално бе даден стартът на предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в областта. На вота за 50-о Народно събрание коалицията в IV МИР отива с пълна листа от 16 кандидати, които бяха представени днес.

Благодарение на народните представители на ГЕРБ-СДС последното Народно събрание взе разумни решения.  За нас държавата и това да работим за благото на българските граждани винаги е стояло на преден план, над партийните интереси. Надявам се да не сме единствените, които мислим така. Нужна ни е стабилност, сигурност за силна България, обобщи Панов.

Минути по-късно представи и кандидатите на ГЕРБ-СДС за Великотърновския избирателен район.

Водач на листата и този път е проф. Костадин Ангелов, който вече в 5 парламента влиза от IV МИР. В 49-я професорът бе председател на комисията по здравеопазване, в последното стабилно българско правителство той бе здравен министър, специалист е по коремна хирургия, магистър по медицина, обществено здраве и здравен мениджмънт, както и по финанси. Проф. Ангелов винаги е помагал на Старата столица, а благодарение на него през 2020 – 2021 г. при пандемията от ковид бяха спасени хиляди животи.  

Тръгваме за убедителна победа. Целите, които сме си поставили във Великотърновска област, са не по-малко от 3 мандата. Разбира се, ще опитаме да убедим хората да ни гласуват доверие и за четвърти. Ще водим позитивна кампания, няма да разделяме и без това разделеното общество. Ще опитаме да обединяваме хората около национални и местни цели и приоритети. Вярвам, че генномодифицираните продукти в политиката трябва да бъдат изкоренени, защото водят до политици-мутанти и политически формации-мутанти, които изкривяват реалността, в която живеем. Трябва да сложим край на експериментите и да се върнем към нормалната политика, тази политика, която отговаря на всички въпроси на хората, дава решенията и благодарение на която хората могат да предвиждат и управляват бъдещето си, подчерта проф. Ангелов и посочи основните приоритети за ГЕРБ-СДС – стабилност в държавата, връщане на България на пътя на успешния евроатлантизъм, а за Великотърновска област – „Хемус“, „Русе – Велико Търново“, обектите, свързани със северния и южния входове на Велико Търново, ВиК мрежата в областта, проблемите в здравеопазването и лечебните заведения, които имат нужда от подкрепа.  

За нас тези избори са избориТЕ, с които искаме да върнем България към нормалните отношения и да върнем предвидимостта и разума в българската политика, отново посочи водачът на листата. По думите му през последните 3 г. всеки е видял кой за какво става в политиката.

Ще работим за убедителна победа на тези избори и ще направим правителство, което да върне нормалната политическа логика, категоричен бе проф. Костадин Ангелов.

Втора в листата е един от най-добрите експерти в сферата на социалните услуги и здравеопазването Росица Димитрова. Повече от 15 г. Димитрова ръководи великотърновската общинска дирекция по социални дейности и здравеопазване. През периода Велико Търново се очерта като общината с най-развита социална мрежа.

Убедена съм в стойността на колегите в листата и че отборът е достоен за успех. За мен е голяма чест да бъда кандидат за народен представител, но отговорността, която винаги съм поемала, продължава да е такава, каквато я усещам – за добруването на хората, с видими резултати, справедливо, устойчиво, ефективно, ефикасно. Напълно вярно е, че общините отстояват съществуването на държавата, бе коментарът на Росица Димитрова.

Трети е журналистът, издател, икономист и финансист Димитър Николов. Николов бе народен представител в последните 5 парламента, а преди това  - председател на Общинския съвет в Горна Оряховица.

Винаги съм твърдял, че фабриките за фалшиви новини рано или късно ще започнат да произвеждат фалшиви политически проекти. Време е на 9 юни да приключим с хазарта в политиката. Крайно време е българският народ да спре да плаща сметката за екстравагантността в политиката, коментира Николов.

От местната власт идва и четвъртата в листата – д-р Ивелина Гецова, която има в професионалната си биография общо 6 мандата като кмет на Лясковец. При управлението й общината се превръща в модел за привличане и реализация на европейски проекти.

Ние, хората от местната власт, можем най-точно и сигурно да кажем какво преживяхме през изминалите 3 г. в спиралата на политическа, икономическа и здравна криза. Когато държавата я няма, както бе през тези 3 г., хората разчитаха на подготвените кадри, ясните политики, отговорността на представителите на местната власт. Минахме през много експерименти, направиха много опити с нас. В основата на тези кризи беше политическата. Защото когато държавата се управлява от некомпетентни, случайно попаднали политици, те няма как да решат проблемите. Не трябва паметта ни да е къса, крайно време е да кажем СТОП на експериментите, на фантазията, че новоизлюпили се политически субекти правят политики и управляват държавата. Обществото вече оценява, че за да върви България по предвидим път на развитие, е време да подкрепи сигурното, ясното, известното, отговорното, смята д-р Ивелина Гецова, и припомни, че ценностната система на партиите в коалицията ГЕРБ-СДС е част от живота й 30 г.  ГЕРБ показа, че няма алтернатива в българския политически живот и без нейно участие в държавата настъпва хаос, допълни д-р Гецова.

В листата следва икономистът и финансит д-р Валентин Милинов – преподавател в свищовската Стопанска академия. Шести е докторът по политология Венцислав Георгиев от Павликени – председател на тамошния Общински съвет, общественик. След него е управителят на Общинската болница в Свищов д-р Илиян Венков. Венков, с подкрепата на проф. Костадин Ангелов като здравен министър, успя да стабилизира лечебното заведение и да го спаси от закриване.

Осми е Емил Енчев от Полски Тръмбеш – общопрактикуващ лекар, общински съветник. Деветото място е за икономиста и мениджър Нойко Нойков – кмет на стражишкото село Горски Сеновец. Десети е Стефан Минчев от Елена – икономист, общински съветник, експерт в сферата на ВиК.

На финансиста Стефан Бранзелов е поверено 11-о място в листата, бил е два мандата председател на Общинския съвет в Златарица. 12-а е инж. Росица Генчева – мениджър и експерт в сферата на екологията в Сухиндол, общински съветник. Веднага след нея е икономистът и експерт в данъчното законодателство, процедури и на цялостната система на приходната администрация Камен Илиев. Илиев е познат и като инициатор на Фермерския пазар във Велико Търново.

Проф. Димитринка Цонкова – дългогодишен преподавател във ВТУ, е с голям опит в областта на спортното образование. Веднага след проф. Цонкова в подребдата е Мая Чолакова – икономист, сътрудник в нотариална кантора, деен млад човек, председател на новосъздадения клуб на Жени – ГЕРБ във Велико Търново. Листата затваря предприемачът, три мандата общински съветник, председател на комисията за младежта и спорта в ОбС, президент на ФК „Ботев“ (Дебелец), областен координатор на Младежи ГЕРБ Георги Недев.

Сериозно, но и с леко намигване към нумерологията стартира кампанията си ГЕРБ-СДС във Велико Търново.

Коалицията е под номер 22 в интегралните бюлетини, а водачът на листата разчете това като два избора и две победи. Или успешен четиригодишен управленски мандат и 4 мандата от Велико Търново, ако се съберат или умножат 2 и 2.

Малко по-късно кандидатите на ГЕРБ-СДС и техни съмишленици бяха за благословия в Преображенския манастир.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
ГЕРБ-СДС кампания
Последни
Седмицата
Анкета