Четвъртък, 02 Май 2024
            
Велико Търново Горна Оряховица Други

Управителят на регионалния клон на клуб „Традиция” Симеон Цветков представи книгата си за оръжието в българската армия

  04.04.2024 15:37
Управителят на регионалния клон на клуб „Традиция” Симеон Цветков представи книгата си за оръжието в българската армия

Историкът д-р Симеон Цветков, който е и управител на Великотърновския клон на клуб „Традиция”, представи в Регионална библиотека „П. Р. Славейков” новата си книга „Ръчното огнестрелно оръжие в българската армия. Том първи 1879-1918 г. : Поръчки и доставки”.

Д-р Симеон Цветков е историк по образование, работи в Регионален исторически музей – В. Търново, уредник в отдел „Етнография” към музея. Той е и управител на Регионален клон на клуб „Традиция” в старата столица. Д-р Цветков е експерт по огнестрелни и хладни оръжия.

„Ръчното огнестрелно оръжие в българската армия” представи доц. Милен Михов, който е и рецензент на книгата. Самият автор пък сподели пред многобройната публика любопитни факти относно въоръжаването на българската армия, вида на огнестрелните оръжия, тяхната численост и т.н.

Сред гостите бяха колеги от Регионален исторически музей – В. Търново, Държавен военноисторически архив, Исторически музей – Горна Оряховица. Симеон Цветков е горнооряховчанин и с негово съдействие Музеят в Горна Оряховица представя изложбата „Пътуване в миналото”, възстановяваща въоръжения, традиции и игри от Средновековието.

Премиерата на книгата е част от богатата културна програма на деветото по ред книжно изложение „Фоайе на книгата с автограф”.


Ключови думи
Симеон Цветков книга Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета