Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Ученици, учители и родители се включиха във Великденската кампания на ПГЕЕ и събраха 2000 лева за болни и нуждаещи се

  01.05.2024 14:43
Ученици, учители и родители се включиха във Великденската кампания на ПГЕЕ и събраха 2000 лева за болни и нуждаещи се

И тази година учители и ученици от ПГЕЕ „М. . Ломоносов“ останаха верни на традицията да творят добро във връзка с великденските празници. Групите по проект „Успех за теб“ на МОН – „С българското в сърцето“, „С нож и вилица по света“, доброволците от „Наградата на херцога на Единбург“, учители и родители подготвиха благотворителен великденски базар в училище, а се включиха в организирания от Община Горна Оряховица училищен базар. Там всяко училище имаше своя кауза или пък подкрепяше общата - набиране на средства за Сдружението на онкоболните. За двете инициативи бяха изработени различни сувенири, хранителни изделия, великденски украси.

Освен това красивите лазарки на ПГЕЕ спазиха традицията и със своите песни и наричания радваха душите и сърцата на гражданите и служителите на фирми в града, общинската администрация. Особено вълнуващи бяха за тях срещите в село Арбанаси с туристически групи както от България, така и от чужбина. Хората се надпреварваха да се снимат с тях и да ги канят за благослов.

2000 лева бяха събрани във Великденската кампания на ПГЕЕ „Ломоносов“. От събраните средства 600 лева бяха отделени за Сдружението на онкоболните, на нуждаещ се от лечение ученик ще бъдат предадени 1000 лв., а останалите ще бъдат разпределени между ученици в неравностойно положение.


Ключови думи
ПГЕЕ благотворителност Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета