Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Коледарите от ДГ „Детска радост” наричаха за здраве в Долна Оряховица и събраха пари за коледарски ямурлуци

  18.12.2023 15:03
Коледарите от ДГ „Детска радост” наричаха за здраве в Долна Оряховица и събраха пари за коледарски ямурлуци

И тази година малките коледари от ДГ „Детска радост” наричаха за здраве и берекет в Долна Оряховица. Както повелява традицията - с украсени геги и калпаци, малчуганите огласиха със своите песни града. Първа спирка бе Здравната служба, а след това коледарите зарадваха магазинерите от близките търговски обекти. Песните и танците на веселата дружина огласиха и долнооряховския площад. С вкусна баница добрите вестители бяха посрещнати и от домакините на баничарницата в града.

„Коладе ладе” и „Стани, Нине!” звучаха в кооперация „Бъдеще” и фирма „Универсал”. Последна, но най-вълнуваща, спирка за коледарската дружина бе кметството. С нетърпение коледарите бяха посрещнати от кмета на града Веско Ирибаджаков, на когото децата пожелаха много здраве, берекет и професионални успехи през идната година. „Да бъде!”, пожела си той и изпрати своите гости с пълни торбички с дарове.

С вълшебните си слова, песни и танци малките коледари от ДГ „Детска радост” донесоха радост и празнично настроение на всички долнооряховчани, а домакините ги дариха с торбички пълни лакомства, плодове и парички. С дарените парични средства, ще бъдат закупени ямурлуци за малките коледари, за да са още по-автентични.


Ключови думи
коледари Долна Оряховица ДГ "Детска радост"
Последни
Седмицата
Анкета