Събота, 27 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Горна Оряховица става домакин на V Международен младежки фестивал „Славянски звън”

  12.03.2024 14:30
Горна Оряховица става домакин на V Международен младежки фестивал „Славянски звън”

Международният младежки фестивал „Славянски звън” разширява своята територия и Горна Оряховица става домакин на част от творческото състезание.

Петото издание на фестивала ще се проведе на три места. На 1 и 2 април домакин е Горна Оряховица, на 18 и 19 май фестивалът е в своя дом – Варна, а на 24 май Гала концертът на лауреатите ще бъде в Двора на кирилицата в Плиска.

Досега горнооряховчани оставиха трайна следа във фестивала, но като участници. Сред лауреатите му са театралите и младите кинаджии от СУ „Георги Измирлиев”. В края на миналата година Гимназията беше домакин на оперен концерт, в който участваха лауреати в категория „Класическо пеене”. Логично дойде предложението за партньорство и тази година Фестивалът се провежда с партньорството на Община Горна Оряховица.

В V ММФ „Славянски звън” могат да участват младежи и девойки, разпределени в три възрастови групи – от 7 до 12 г., от 13 до 18 и от 19 до 30 г. Фестивалните модули са „Музика” (пиано, цигулка, класическа китара, класическо пеене, джаз и рок пеене, народно пеене), „Изобразително изкуство”, „Театър”, „Танц” (модерен танц и фолклорен танц), „Късометражно кино”.

Заявки за участие във фестивала се подават до 25 март, като в тях се посочва в кой град ще се изяви участникът.


Ключови думи
Славянски звън Горна Оряховица