Понеделник, 29 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Нова спортна програма стартира „Блуминг“, в първия месец благотворително за лечението на малката Ани

  12.03.2024 09:03
Нова спортна програма стартира „Блуминг“, в първия месец благотворително за лечението на малката Ани

„Блуминг спортен център“ започва нов вид тренировки с топка, като в първия месец приходите ще са изцяло в полза на 4-годишната Ани от Правда.

Фитболът е съвсем нова система за тренировки в Горна Оряховица, но вече много популярна в света заради комплексния си ефект върху здравето, външния вид и самочувствието. Работи се със специална гимнастическа топка и представлява едновременно силова и аеробна тренировка на фона на подходяща музика.

Първоначално работата с гимнастическата топка, използвана във фитбол, е разработена за рехабилитация на деца с церебрална парализа, както и на пострадали с гръбначни и мускулни травми. Добрият терапевтичен ефект е оценен и от фитнес треньорите, които разработват система за масова практика.

За да се занимаваш с фитбол не е необходимо да имаш подготовка или специални умения. В същото време още след първите тренировки се усеща подобряване на стойката, мускулния тонус и настроението.

В по-дългосрочен аспект заниманията с гимнастическа топка водят до правилна стойка, трениране на вестибуларния апарат, подобряване на сърдечно-съдовата и дихателната система чрез активиране на кръвоснабдяването, укрепване на нервната система, развитие на гъвкавостта и пластичността, ускоряване на обмяната на веществата и изгаряне на мазнините. Цялостните програми за упражнения с фитбол допринасят за избавяне от излишните килограми.

Тренировките по фитбол в „Блуминг спортен център“ ще са в събота и четвъртък. Цената е 7 лева на час. През първия месец от 7 март до 11 април всички събрани средства ще са за 4-годишната Ани от Правда, която има нужда от помощ за рехабилитацията си. Детето е с детска церебрална парализа и епилепсия. Премина операция в турска клиника и предстои дълга рехабилитация и възстановяване. По време на първата тренировка на 7 март са събрани 64 лева.

Тази седмица благотворителният фитбол е в четвъртък (14 март) от 17:30 часа и събота (16 март) от 12:30 часа.

Благотворителните тренировки са част от многото събития, с които „Блуминг спортен център“ ще отбележи 10-та си годишнина. Ще има много интересни и нови занимания и срещи, които ще помогнат на всички, търсещи повече знания за здравословен начин на живот.


Ключови думи
фитбол Блуминг спортен център Горна Оряховица